Svéd bárányragu wokban
Elkészítés módja
1. A báránylapockát 1 centis kockákra, a szalonnát félcenti széles csíkokra, a gombát félbevágva szeletekre, a hagymát finomra vágjuk.
2. A cukrot egy wokban világosbarnára karamellizáljuk, a húst hozzáadjuk, 1 percig kevergetve pirítjuk. A babérlevelet beledobjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a szalonnát, a gombát, a vöröshagymát meg a zúzott fokhagymát. 1-2 percig pirítjuk, a citrom levét ráfacsarjuk, a bort ráöntjük. Lefödve, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Közben elfövő levét mindig csak egy kevés vízzel pótoljuk.
3. Roppanósra párolt fokhagymás zöldbabot főtt szélesmetélttel összeforgatunk, ezt tálaljuk köretnek a bárányraguhoz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.