Zöldséges borjútokány

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd kis kockákra vágjuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a tűzről lehúzva a paprikával meghintjük, majd egy kevés vizet ráöntve, a tűzre visszatoljuk. Kevergetve egy percig pároljuk, majd a húst rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kevés vizet öntünk rá, majd lefedve 30 percig pároljuk.
2. Közben a paradicsomot vékony cikkekre, a kicsumázott paprikát kis kockákra daraboljuk. A megtisztított sárgarépát és a gyökeret szintén kis kockákra vágjuk és a paradicsommal és a paprikával együtt a húshoz adjuk. Kevergetve 15 percig pároljuk, közben ha kell kevés vizet öntünk rá.
3. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, még 5-6 percig pároljuk, ha kell utánnasózunk. Köretként kukoricás rizst kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.