Káposztás bárányleves

Káposztás bárányleves recept
Hozzávalók
•  1 közepes nagyságú vöröshagyma
•  6 evőkanál olaj
•  50 dkg csontos bárányhús
•  50 dkg paradicsom (idényen kívül 4 dl 100%-os paradicsomlé)
•  kb. 1.5 liter víz
• 
•  frissen őrölt fekete bors
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál őrölt kömény
•  2 babérlevél
•  1-1 kiskanál csemege és csípős Piros Arany
•  50 dkg fejes káposzta
•  1 evőkanál finomliszt
•  fél kiskanál pirospaprika
•  1 dl főzőtejszín

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, 3 evőkanál olajon, kis lángon 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk. A húst 3-4 centis darabokra vágjuk – ahogy a csont engedi -, a hagymára rakjuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

2. A paradicsomot turmixoljuk, a húsra szűrjük vagy ráöntjük a paradicsomlevet. Öntünk még hozzá kb. 5 deci vizet, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával, a köménnyel és a babérlevéllel fűszerezzük, a kétféle Piros Arannyal ízesítjük. Kis rést hagyva lefödjük, és a húst kb. 40 perc alatt jó félpuhára főzzük.

3. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a húshoz adjuk, és kb. 1 liter vizet öntünk rá. Amint forr, kis lángra állítjuk, kb. 30 percig, pontosabban addig főzzük, míg a hús is, a káposzta is megpuhul.

4. Közben a maradék 3 evőkanál olajon a lisztet kevergetve zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve a pirospaprikát belekeverjük. Megvárjuk, amíg kihűl, azután a tejszínnel és egy kisebb merőkanálnyi, a levesből kimert forró lével simára keverjük. Így öntjük a káposztás húshoz, és többször belekeverve 3-4 percig forraljuk, ezalatt a leve egy kicsit besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítjük.

A leírásban szereplő Káposztás bárányleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.