Káposztás bárányleves
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy fazékban, 3 evőkanál olajon, kis lángon 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk. A húst 3-4 centis darabokra vágjuk – ahogy a csont engedi -, a hagymára rakjuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
2. A paradicsomot turmixoljuk, a húsra szűrjük vagy ráöntjük a paradicsomlevet. Öntünk még hozzá kb. 5 deci vizet, megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával, a köménnyel és a babérlevéllel fűszerezzük, a kétféle Piros Arannyal ízesítjük. Kis rést hagyva lefödjük, és a húst kb. 40 perc alatt jó félpuhára főzzük.
3. A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a húshoz adjuk, és kb. 1 liter vizet öntünk rá. Amint forr, kis lángra állítjuk, kb. 30 percig, pontosabban addig főzzük, míg a hús is, a káposzta is megpuhul.
4. Közben a maradék 3 evőkanál olajon a lisztet kevergetve zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve a pirospaprikát belekeverjük. Megvárjuk, amíg kihűl, azután a tejszínnel és egy kisebb merőkanálnyi, a levesből kimert forró lével simára keverjük. Így öntjük a káposztás húshoz, és többször belekeverve 3-4 percig forraljuk, ezalatt a leve egy kicsit besűrűsödik. Ha kell, utánaízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.