Fokhagymás báránykaraj majonézes zöldfűszer-mártással

Elkészítés módja
1. A megmosott báránykaraj-filéket a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával, a mustárral fűszerezzük, és meglocsoljuk az olajjal. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni.
2. A mártáshoz a majonézt keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a fehérbort, az aprított petrezselymet, a rozmaringot és a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
3. A bepácolt bárányhúst forró serpenyőben pirosra sütjük, majd kicsi lángon, esetleg fedővel letakarva, készre sütjük.
4. Tálaláskor a zöldséges párolt rizst tányérra halmozzuk, melléfektetjük a ferdén felszeletelt sült bárányfilét, és körbelocsoljuk a majonézes zöldfűszer-mártással. Friss rozmaringgal díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.