Borjújava Rákóczi János módra

Borjújava Rákóczi János módra  recept
Hozzávalók
•  60 dkg borjúcomb (legjobb a diója)
• 
•  4 dkg vaj
•  6 tojás
•  1 dl habtejszín
•  8-12 közepes fej csiperkegomba
a hús sütéséhez:
•  3 evőkanál olaj
a paprikás mártáshoz:
•  5-6 dkg füstölt szalonna (ez el is maradhat)
•  2 evőkanál olaj
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
•  kb. 1 csapott kiskanál só
•  késhegynyi őrölt kömény
•  1 gerezd fokhagyma
•  1-1 kisebb paradicsom és zöldpaprika fele
•  1 kis pohár (150 gramm) tejföl
•  1 dl főzőtejszín
•  1 evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A borjúhúst a rostjaira merőlegesen 4 egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, enyhén megsózzuk.

2. Egy lábasban a vajat fölolvasztjuk, majd a sóval és tejszínnel elkevert tojást ráöntjük. Nagyon kis lángon – még jobb, ha vízgőzőn – addig keverjük, míg meg nem kocsonyásodik. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a hússzeleteken elosztjuk, amiket azután erre a töltelékre hajtunk. Hústűvel rögzítjük, nehogy a tölteléke kifolyjon, és félrerakjuk.

3. A paprikás mártáshoz a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban, az olajat is ráöntve, a zsírját kisütjük. Az apróra vágott vöröshagymát rászórjuk, kevergetve megfonnyasztjuk. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és 4 deci vízzel azonnal fölöntjük. Megsózzuk, a köménnyel és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. Az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk. Amint forr, kis lángra állítjuk, lefedjük, kb. 20 percig főzzük. A tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, a paprikás levet ezzel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk, végül leszűrjük.

4. A habart tojással töltött borjúszeleteket a megforrósított olajon 6-8 perc alatt pirosasra sütjük, lecsöpögtetjük. A gombafejeket a hús visszamaradó zsírjában megsütjük.

5. Tálaláskor a töltött borjújavákat fölszeleteljük, a paprikás mártással leöntjük. A sült gombafejekkel, párolt rizzsel és rácsos burgonyával körítjük.

A leírásban szereplő Borjújava Rákóczi János módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.