Rozmaringos báránycomb

Rozmaringos báránycomb recept
Hozzávalók
•  egy szép fiatal kb. 1 kg-os báránycomb
•  kb. 1 púpozott kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 ág friss rozmaring
•  5 evőkanál olaj (lehet olíva is)
•  3 sárgarépa
•  2 vöröshagyma
•  1 babérlevél
•  1 kiskanál finomliszt
•  1 csapott kiskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  1 kiskanál sötét szójaszósz

Elkészítés módja

1. A combot esetleges hártyáitól megtisztítjuk, bár ez fiatal állatnál nemigen van, majd a húst a lábszár végződésénél körbevágjuk, hogy szépen lesülhessen a csontról. A húst a sóval és a borssal bedörzsöljük.

2. A fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd miután zöld csírájukat kimetszettük, durvára vágjuk. A rozmaring száráról kb. 1 kiskanálnyi levelet leszedünk, durvára vágjuk, a fokhagymával együtt az olajba keverjük.

3. A répát és a hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk, egy tepsibe rakjuk a babérlevéllel együtt. erre fektetjük rá a báránycombot, amit a fűszeres olajjal alaposan megkenünk. A körülötte lévő zöldségre egy kispohárnyi vizet öntünk, és a félig megkopaszított rozmaringágat is rátesszük.

4. Ezután a bárányt előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 1 órán át sütjük. Közben a pecsenyét fűszeres olajával többször megkenjük, párszor megfordítjuk. Ha az alatta lévő zöldségekről elpárologna a folyadék, egy kevés vízzel pótoljuk, de a végére hagyjuk zsírjára sülni. Akkor jó a báránycomb, ha ujjnyomásra se nem puha, se nem kemény, hanem rugalmas.

5. Amikor a comb kész, a tepsiből átemeljük egy vágódeszkára. Visszamaradó zöldséges zsírját tepsistől a tűzre tesszük. A liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Újabb fél percig pirítjuk, majd kb. 3 deci vizet öntünk rá. Kevergetve fölforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk, borsozzuk, a szójaszósszal ízesítjük, végül átszűrjük.

6. A báránycombot nagyjából a csontjával párhuzamosan kezdjük szeletelni, tányérra rakjuk, és ízes pecsenyelevével körbelocsoljuk. A húsnak középen enyhén rózsaszínűnek, azaz félangolosnak kell lennie, de vér nem csuroghat belőle szeleteléskor. Burgonyafánk illik köretnek hozzá.

Rozmaringos báránycomb recepthez fűződő történet, jótanács

általánosságban elmondható, hogy ahány kilós a comb, annyi órán át kell sütni közepes hőmérsékleten. Így ha 1,5 kilós, akkor 1,5 órán át, ha 2 kilós, akkor 2 órán át.

A leírásban szereplő Rozmaringos báránycomb recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.