Vajas, sajtos kifli

Elkészítés módja
1. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
2. Közepébe mélyedést készítünk.
3. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel.
4. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól átdagasztjuk.
5. Közepesen lágy tésztát kapunk.
6. A végén beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat is.
7. Ha túl lágy lenne a tészta állaga, akkor pici lisztet adunk még hozzá.
8. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd letakarva egy órán át kelesztjük.
9. A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk.
10. A cipókat egyenként kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra (2-3 mm-esre).
11. Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek.
12. Az egyik korongot megkenjük lágy, sós vajjal, majd ráillesztünk egy sima korongot és sodrófával kissé ellapogatjuk, hogy jól összeragadjanak.
13. Az így kapott tésztakorongot 8 cikkbe vágjuk, a szélesebbik végükbe egy kisebb sajtdarabot teszünk, kiflivé tekerjük.
14. A maradék tésztabucikkal ugyanígy járunk el.
15. A kifliket sütőpapírral borított tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük pici vízzel elkevert tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.
16. Meleg helyen, konyharuhával lefedve kelesztjük további 20 percig.
17. Hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 170 fokra állítjuk és aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc alatt).
Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Nagyon szeretek kelt tésztát is sütni.
Időigényes (mint úgy általában a kelt tészták), de biztos megéri a rászánt időt. Szinte érzem az illatát. Mmm, de megenném, jó sok reszelt sajttal! :)
Csatlakozom, tényleg szépek.
Szép és finom kifliket sütöttél