Sajtos pogácsa
Elkészítés módja
1. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a margarint (ha utóbbit megmelegítjük, könnyebb lesz beledolgozni a tésztába).
2. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros (2 tk) vízben felfuttatjuk. Amíg ez felfut, lereszeljük a sajtot.
3. Hozzáadjuk a lisztes masszához az élesztőt és a sajtot, majd jól összegyúrjuk. Közben ha kell, még adhatunk hozzá lisztet. Ha ez kész, hagyjuk meleg helyen 30-35 percet kelni.
4. Belisztezett nyújtódeszkán a megkelt tészta felét kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd kiszaggatjuk (díszítésképpen sütés előtt a tészta tetejét egy késsel négyzethálósra mintázhatjuk, így a tészta gyorsabban is fog megsülni).
5. A kiszaggatott pogácsákat egy kisütőpapírozott tepsire helyezzük, bekenjük a tetejét tojással, majd sajtot szórunk rá.
6. 180 fokon előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
7. Amíg sül az első adag, megcsináljuk ugyanígy a tészta másik felét is.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.