Tiroli rétes

Elkészítés módja
1. Amíg a tészta kienged, addig elkészítem a töltelékeket.
2. Az olajat felhevítem, és hozzáadom a morzsát.
3. Addig pirítom állandó keverés mellett, amíg szép világosbarna nem lesz, ekkor 1 dl forró vízzel felengedem és villával széttöröm.
4. Hagyom kihűlni.
5. A túrót összetöröm, adok hozzá cukrot, tejfölt, tojássárgáját, egy kevés morzsát (1 kanállal csupán), 1 csomag vaníliás cukrot.
6. A meggyet kimagozom, cukorral megszórom.
7. A kiengedett tésztát kétfelé vágom és kettő lapot nyújtok ki belőle.
8. A közepükbe teszem a meggyes tölteléket.
9. A meggyet a cukorból kifacsarom és a morzsával összekeverem.
10. A másik közepére a túrósat teszek.
11. Az egyik oldalát a tésztának felhajtom, tojással megkenem, a másik oldalát pedig ráhajtom.
12. A tetejét tojással lekenem és 180 fokos sütőben megsütöttem.
Nagyon szeretem a tiroli rétest,nagyon sokszor ezt sütöttem fiatalabb koromban.
Minden rétest(is)imádom!Nagyon szépen néz ki.
Köszönöm szépen
Nagyon finom a tiroli rétes ahogy karperec is mondja, sok
finom töltelékkel.A káposztás a férjem kedvence.,persze én is megeszem
A rétest én is leveles tésztával szeretem,hogy a töltelék domináljon.Ahogy Te készíted kedves Mária, az én ízlésemnek ideális!
Nagyon szeretem a réteseket, főleg a káposztást:)) Jól néz ki!!