Tepertős pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. Eközben a liszthez adjuk, a tejfölt, a margarint, a sót és végül a felfuttatott élesztőt és alaposan kidolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és rákenjük a darált tepertőt, majd meghintjük őrölt borssal.
4. Háromszor hajtogatjuk fél órás időközönként.
5. Jó kétujjnyi vastagra kinyújtjuk újra, majd késsel berácsozzuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
6. Felvert tojással megkenjük és tepsire sorakoztatjuk.
7. Forró sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nagyon szépek a pogácsáid Szabina:)
Jól néznek ki,már csak egy finom gazdag leves kéne hozzá.
Csatlakozom Edithez, szívesen megkóstolnám. De hát.... :(
Gyönyörű,finom pogácsákat sütöttél Szabina!
Gratulálok:Edit.