Tatu kifli

Elkészítés módja
1. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, a sóval, olajjal összekeverjük. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk (2,5-3 dl közötti mennyiséggel), jól megdagasztjuk.
3. Duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk, majd 16 cikkre vágjuk.
4. A cikkek felső, szélesebb felére teszünk 2 db kolbászkarikát és egy kis darab trappista sajtot.
5. A kiflit feltekerjük, majd újból kelesztjük, míg szép nagyok lesznek.
6. Ezután 1 db felvert tojássárgával, egy kis tejjel elkeverve a kifliket lekenjük.
7. 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Köszönöm Mindenkinek.
Jó kis kifli.
Nagyon jó a tésztád Editkém! Kipróbálom. :)
Nagyon szép kiflik!
Jó és sokféleképpen felhasználható tészta.
Kevesebb tejjel, egy egész tojással hamburgerzsemle és egyéb formázott péksütemények készítéséhez alkalmas.
Kenyérsütő gépben is ragyogóan dagasztható. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Nagyon guszta kis kiflikék!