Tatárhús magyarosan

Tatárhús magyarosan recept
Hozzávalók
•  1 kg marhahús
•  10 dkg étolaj
•  2 dkg konyhasó
•  0.2 dkg őrölt fehérbors
•  5 dkg vöröshagyma
•  5 dkg mustár
•  10 db tojássárgája
•  fűszerpaprika vagy csípős arany keverék tetszés szerint

Elkészítés módja

1. A marhahúst vékony késsel lehártyázzuk, majd vékony csíkokra vágjuk.

2. Edénybe téve ráöntjük az olajat, összekeverjük és többszöri forgatás mellett kb. egy hétig hűtőben állni hagyjuk.

3. Ezáltal a rostok meglazulnak és a hús megpuhul.

4. Elkészítésekor az olajból kivéve finom tárcsájú darálón ledarálva hozzáadjuk a fűszereket.

5. Fakanállal jól összekeverjük és mint kész tatárhúst salátalevéllel bélelt, előhűtött üvegtálra tálaljuk.

6. Pirított kenyeret és vajat adunk hozzá.

Tatárhús magyarosan recepthez fűződő történet, jótanács

Ez a recept Tárgyik Sándor – Nagy László könyvének segítségével készült el. Ezt a csodát általában minden családban - már ahol kedvelik - a férfiak készítik el. A hölgyek viszont a pirítós szinte áhítatos ropogtatásával nyugtázzák a mesterművet.

A leírásban szereplő Tatárhús magyarosan recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tatárhús magyarosan recept - 6 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #5345 2013. 05. 17. 20:04 Válasz

    És nem kell sokat kenni a piritósra!
    Ha pedig szolidaritásból készítenénk el az ételeket, akkor halna meg a gasztronómia.
    Kacsalábon forgó paloták is vannak a Rózsa-dombon, megnézzük, de attól még panelban lakunk.
    (Persze mondom úgy, hogy közben én is több zsíros kenyeret ettem, mint tatárbifszteket...) :)

  2. pollux
    pollux #5287 2013. 05. 15. 17:00 Válasz

    T. Zsuzsa56
    A fehérpecsenye, vagy a hátszín is megteszi.
    Én csak ezekből készítem és fél kilóból öten igencsak jóllakunk.
    Kétségtelenül nem a csirke far-hát kategória. :-)

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5285 2013. 05. 15. 15:59 Válasz

    Hát azért a bélszín nem 100 ft-os husi.Kapni is talán csakPesten lehet.Ha arra gondolok,mennyi olyan dokumentum filmet nézek,hogy gyerekek ezrei,vagy százezrei szemét guberálásból él,mert nincs mit enni,szívesen lemondok az efféle élvezetekről,és nekik adnám az utolsó falatomat is,mert, ehhez képest ami van a világban sok olyan országban mi, dúskálunk a javakban.

  4. manócska
    manócska #5276 2013. 05. 14. 22:34 Válasz

    Nagyon rég ettem tatárbifszteket. Szeretem, pirítóssal isteni finom:) Nagyon gusztusos!

  5. pollux
    pollux #5267 2013. 05. 14. 19:07 Válasz

    Kiegészítésként a "Hidegkonyhai Szakácsművészet" (Targyik-Nagy) c. könyvből:
    Tatárbifsztek:
    Marhabélszín: 1000.-g fehérbors: 8.- g, konyhasó 30.- g, vöröshagyma 100.- g, mustár 50.- g. tojássárgája 10.- db.
    A profi hidegkonyhát kedvelőknek ajánlom a fenti, 1983-ban megjelent tankönyvet.

  6. admin
    admin #5266 2013. 05. 14. 18:05 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Tatárhús magyarosan recept - 6 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #5345 2013. 05. 17. 20:04 Válasz

    És nem kell sokat kenni a piritósra!
    Ha pedig szolidaritásból készítenénk el az ételeket, akkor halna meg a gasztronómia.
    Kacsalábon forgó paloták is vannak a Rózsa-dombon, megnézzük, de attól még panelban lakunk.
    (Persze mondom úgy, hogy közben én is több zsíros kenyeret ettem, mint tatárbifszteket...) :)

  2. pollux
    pollux #5287 2013. 05. 15. 17:00 Válasz

    T. Zsuzsa56
    A fehérpecsenye, vagy a hátszín is megteszi.
    Én csak ezekből készítem és fél kilóból öten igencsak jóllakunk.
    Kétségtelenül nem a csirke far-hát kategória. :-)

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5285 2013. 05. 15. 15:59 Válasz

    Hát azért a bélszín nem 100 ft-os husi.Kapni is talán csakPesten lehet.Ha arra gondolok,mennyi olyan dokumentum filmet nézek,hogy gyerekek ezrei,vagy százezrei szemét guberálásból él,mert nincs mit enni,szívesen lemondok az efféle élvezetekről,és nekik adnám az utolsó falatomat is,mert, ehhez képest ami van a világban sok olyan országban mi, dúskálunk a javakban.

  4. manócska
    manócska #5276 2013. 05. 14. 22:34 Válasz

    Nagyon rég ettem tatárbifszteket. Szeretem, pirítóssal isteni finom:) Nagyon gusztusos!

  5. pollux
    pollux #5267 2013. 05. 14. 19:07 Válasz

    Kiegészítésként a "Hidegkonyhai Szakácsművészet" (Targyik-Nagy) c. könyvből:
    Tatárbifsztek:
    Marhabélszín: 1000.-g fehérbors: 8.- g, konyhasó 30.- g, vöröshagyma 100.- g, mustár 50.- g. tojássárgája 10.- db.
    A profi hidegkonyhát kedvelőknek ajánlom a fenti, 1983-ban megjelent tankönyvet.

  6. admin
    admin #5266 2013. 05. 14. 18:05 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.