Amerikai húscipó
Elkészítés módja
1. A kenyérszeleteket gyorsvágógépbe vagy turmixba morzsoljuk, majd addig aprítjuk, míg finom zsemlemorzsa nem lesz belőle. Tálba rakjuk, a tejet ráöntjük, összekeverjük, 10 percre félretesszük.
2. Ezután a kétféle hússal, a hagymával, a fokhagymával, a tojással és fél deci ketchuppal összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
3. Egy nagy tepsit alufóliával vagy sütőpapírral kibélelünk. A húsmasszát ráhalmozzuk, majd nedves kézzel kb. 22 centi hosszú, 10-12 centi széles, 5,5 centi magas rúddá formáljuk. Előmelegített sütőben, gyengén közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 50-55 perc alatt megsütjük. Közben a maradék ketchuppal, 2-3 alkalomra elosztva lekenjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, végül vastagabb szeletekre vágjuk. Burgonyapürét kínálunk köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.