Roastbeef

Roastbeef  recept
Hozzávalók
•  1.2 kg kicsontozott hátszín
•  2 evőkanál mustár
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  olaj
•  kb. 1 kiskanál só
•  6 dkg vaj
a mártáshoz:
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 marhahús- vagy erőleveskocka (lehet 1 kiskanál ételízesítő por is)
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő (esetleg finomliszt)
•  1 kiskanál mustár
•  1-1.5 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A hús inas részeit levágjuk, de a faggyúréteget rajta hagyjuk, majd 3-4 centinként bevagdossuk. A mustárt a borssal összekeverjük, és alaposan a hátszínbe dörzsöljük.

2. Tálba fektetjük, majd annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarjuk és hűtőszekrényben 2-3 napon át érleljük. Ha az olajjal takarékoskodni akarunk, a fűszerezett húst olajjal megkent alufóliába csomagoljuk, majd lefagyasztjuk, és sütés előtt hűtőszekrényben hagyjuk fölengedni. Ezzel a művelettel ugyanúgy megpuhul, mintha pácolnánk.

3. Az érlelt hátszínt lecsöpögtetjük és megsózzuk. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, majd nagy lángon a húst körös-körül megpirítjuk benne. Egy kisebb tepsibe kb. 2 deci vizet öntünk, egy rostélyt (grillrácsot) beleállítunk és a húst ráfektetjük.

4. Tetejét a sült zsírjával meglocsoljuk, majd forró sütőben, nagy lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C), a hús vastagságától függően kb. 30 percig sütjük. A pecsenye akkor jó, ha tapintásra nem teljesen puha, hanem kissé rugalmas. A hátszínt a sütési idő felénél megfordítjuk, és ha a leve elpárolgott, azt is pótoljuk. Ugyancsak ekkor kerül levébe a vékonyan fölszeletelt hagyma is.

5. Mielőtt a kész sültet fölszeletelnénk, langyos helyen negyedórán át pihentetjük. Ezalatt a tepsiben összegyűlt pecsenyelevet lábasba szűrjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen kb. 5 deci legyen. Fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk, megborsozzuk.

6. A keményítőt meg a mustárt először egy kevés vízzel, majd a tejföllel simára keverjük. Az ízes lébe öntjük és kevergetve kb. 2 percig főzzük, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.

7. A húst – ami akkor jó, ha vágásfelülete rózsaszínű, de már nem véres – csak az asztalnál szeleteljük fel, jó vékonyan. Mindenféle párolt zöldséggel tálaljuk, a mártást külön kínáljuk hozzá.

A leírásban szereplő Roastbeef recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.