Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban

Elkészítés módja
1. A csirkemellfiléket megmossuk és felszeleteljük, de nem túl vékonyra. A vastagabb filéket ketté vágjuk. (1 nagy csirkemellből legyen 6 szelet) Sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
2. A tojásokat felverjük a liszttel csomómentesre egy kisebb habverővel.
3. A morzsát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A vágott bazsalikomot, petrezselymet, a csilit és a sajtot, no meg a fokhagymát belereszeljük. Az egészet jó alaposan összekeverjük.
4. A tepsiben lévő fóliát olajjal meglocsoljuk és a hússzeleteket először a tojásba, majd a fűszeres morzsába beleforgatjuk, kézzel megnyomkodjuk azért, hogy megtapadjon rajta a panír, majd sorban a kiolajozott tepsibe rakjuk őket.
5. Előmelegített sütőbe 200 fokon (alsó-felső sütés), 20 percet sütjük. Tíz perc sütés után megfordítjuk a húsokat, folyékony margarinnal megöntözzük és még 10 percig sütjük.
6. Azonnal tálaljuk, kedvenc köretünkkel.
Sütőben sült csirkemellfilé fűszeres panírban recepthez fűződő történet, jótanács
Az így elkészített mellfilé nem szárad ki, és még annak is ízleni fog, aki eddig száraznak tartotta a csirke mellét!
Látod Zsuzsa!
Mennyien kedvelik a receptedet!
Múltkor panaszkodtál,hogy nem nézik meg a képeidet.
Sőt még meg is sütöttem.
Isteni lett.
Majd talán este ide érek vele.
Hasábburgonya volt a köret és joghurtos céklasalátát készítettem.
További kellemes napot!
Nagyon guszta!
Köszönöm a receptet Zsuzsa.
Bizony, nagyon jó!Örülök,hogy tetszik nektek.
Nagyon jó kis recept:)
Nagyon tetszik Zsuzsa kipróbálom,mentettem:)
Jó ez a panír, elmentettem. Sütőben én is szoktam rántott húst sütni.