Brassói pulykamáj sült újburgonyával

Brassói pulykamáj sült újburgonyával recept
Hozzávalók
•  1 kg tisztított (így is lehet kapni a piacokon) egyforma nagyságú újburgonya
•  bő olaj a sütéshez
a májhoz:
•  70 dkg pulykamáj
•  6-7 dkg füstölt szalonna
•  2 evőkanál olaj
•  6 gerezd fokhagyma
•  1 kiskanál sűrített paradicsom
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál majoránna
•  1 kiskanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A burgonyát konyharuhára szedve leszárogatjuk. (Ha nem tisztítva vásároltuk, akkor vagy 10 percet igénybe vesz, mire a szemeket körömkefével dörzsölgetve megmossuk) Egy nagyobb serpenyőt félig megtöltünk olajjal és kissé megforrósítjuk. Aki fritőzt használ, azt melegítse elő.

2. A pulykamájat – miután hártyáit, inait lefejtettük – kb. 2 centis darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyra fölcsíkozzuk, egy nagyobb serpenyőben, az olajon 2-3 perc alatt üvegesre sütjük.

3. A serpenyőben már elég meleg az olaj. A burgonyát óvatosan belerakjuk, és nem egészen közepes lángon (hogy ne piruljon hirtelen) kb. 15 percig sütjük.

4. A májat a szalonnára dobjuk, és kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Közben a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a borsot és a majoránnát is hozzáadjuk, kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük. Ha kész, a liszttel meghintjük, 1 percig pirítjuk, és kb. 1,5 deci vízzel fölöntjük. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, hogy a leve (szaftja) kicsit besűrűsödjön.

5. Vessünk egy pillantást a krumplira, mert még az is lehet, hogy megsült. Ha igen, akkor szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük, a brassói májat ráhalmozzuk.

A leírásban szereplő Brassói pulykamáj sült újburgonyával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (brassói) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.