Sült kacsacomb burgonyapürével és párolt káposztával
Elkészítés módja
1. A kacsákat megmossuk kitokozzuk (ha kell) és alaposan sózva, borsozva, zúzott fokhagymával bedörzsölve ráfektetjük a kisujjnyi vastagra felkarikázott paradicsomokra. Nem kell alá se zsír, se háj, se víz.
2. Alufóliával lefedve addig sütjük amíg teljesen megpuhul, majd a végén fólia nélkül megpirítjuk.
3. A sült paradicsomok az alján, különösen finom csemegéül szolgálnak.
4. Ezalatt a burgonyákat meghámozva, kockára vágva, sós vízben puhára főzzük, majd a vizet leöntjük róla és a vajjal összetörtük.
5. Ezután a tejszínnel habosra keverjük, ha sűrű lenne, tegyünk még hozzá kevés tejet.(Tejfölt ne használjunk, mert "nyúlós" lesz tőle és savanyú)
6. A párolt káposztához a káposztát lesózzuk, kb. fél óra múlva kinyomkodjuk.
7. A zsiradékon karamellizált cukorra dobjuk a laskára vágott lilahagymát, picit megpirítjuk, majd a káposztát is rátesszük.
8. Összekeverjük, ízesítjük még ha kell sóval, két csipet őrölt köménnyel és a babérlevéllel, majd aláöntünk egy kevés vizet (esetleg egy fél pohár száraz pezsgőt) és puhára pároljuk.
9. Amikor megpuhult, ráöntjük a 10%-os ecetet és jól átforgatjuk.
Sült kacsacomb burgonyapürével és párolt káposztával recepthez fűződő történet, jótanács
A kacsa alá nem kell víz, mert a paradicsom biztosítja a szükséges nedvességet a párolódáshoz és a húsokon található zsiradék is elegendő. A burgonyapürébe a tejszínt mindig kézi habverővel keverem, mert különlegesen krémes lesz így az állaga.
Nagyon guszta:)
Köszönöm Spajzgirl :D
A kacsacomb gyönyörűre van sütve, gratulálok!
Hű de finom!!!