Pesztóval töltött csirkeszték

Pesztóval töltött csirkeszték recept
Hozzávalók
•  4 fél csirkemellfilé
• 
•  őrölt fekete bors
•  maréknyi friss bazsalikom
•  3 evőkanál tisztított mogyoró (eredetileg fenyőmag)
•  3 gerezd fokhagyma
•  5 evőkanál olaj (olíva is lehet)
•  4 evőkanál apróra reszelt parmezán sajt
a körethez:
•  4 kemény paradicsom
•  3 evőkanál olaj (olíva is lehet)
•  5 dl főtt rizs
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés módja

1. A csirkemelleket elfelezzük, a fél melleket lapjában bevágva kihajtjuk, kissé kiverjük, megsózva, megborsozva félrerakjuk.

2. A pesztóhoz a száráról lecsipkedett bazsalikomlevelet a mogyoróval és a fokhagymával, merülőmixerrel fölaprítjuk. 3 evőkanál olajjal és a parmezánnal összekeverjük. Ezt a fűszeres keveréket a kiterített mellfilékre halmozzuk, félbehajtjuk, széleiket fogvájóval összetűzzük, nehogy töltelékük később kifolyjon.

3. A körethez a paradicsomot félbevágjuk, magjait kikaparjuk, húsát 1 centis kockákra vágjuk. Az olajat kissé megforrósítjuk, a paradicsomot 1 perc alatt megfuttatjuk benne. A forró rizzsel összekeverjük, megborsozzuk.

4. A húst a maradék olajon, egy serpenyőben vagy rostsütő lapon vagy akár faszénparázs fölött oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a paradicsomos rizst melléhalmozzuk.

A leírásban szereplő Pesztóval töltött csirkeszték recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (töltött csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.