Pesztóval töltött csirkeszték
Elkészítés módja
1. A csirkemelleket elfelezzük, a fél melleket lapjában bevágva kihajtjuk, kissé kiverjük, megsózva, megborsozva félrerakjuk.
2. A pesztóhoz a száráról lecsipkedett bazsalikomlevelet a mogyoróval és a fokhagymával, merülőmixerrel fölaprítjuk. 3 evőkanál olajjal és a parmezánnal összekeverjük. Ezt a fűszeres keveréket a kiterített mellfilékre halmozzuk, félbehajtjuk, széleiket fogvájóval összetűzzük, nehogy töltelékük később kifolyjon.
3. A körethez a paradicsomot félbevágjuk, magjait kikaparjuk, húsát 1 centis kockákra vágjuk. Az olajat kissé megforrósítjuk, a paradicsomot 1 perc alatt megfuttatjuk benne. A forró rizzsel összekeverjük, megborsozzuk.
4. A húst a maradék olajon, egy serpenyőben vagy rostsütő lapon vagy akár faszénparázs fölött oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a paradicsomos rizst melléhalmozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.