Paprikás-gombás pulykaragu

Elkészítés módja
1. A combfilét 1,5-2 centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és lefedve kb. 45 perc alatt vajpuhára pároljuk. Közben párszor megkeverjük, és az sem baj, ha a leve is fő. Ezzel kész is az alap.
2. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A puha pulykához adjuk, 5-6 percig együtt pároljuk, de az sem baj, ha időközben a zsírjára sül. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikát belekeverjük, 4 deci vizet öntünk rá és fölforraljuk. Megsózzuk, a zúzott fokhagymával meg az őrölt köménnyel fűszerezzük, 6-8 perc alatt puhára főzzük. A tejfölben a lisztet simára keverjük, egy kevés forró levet belemerünk. Simára keverjük, majd a többi paprikás léhez öntjük. 2-3 percig kevergetve forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Végül a csípős paprikával tüzesítjük. Ennél a változatnál a tejföl felét tejszínnel is helyettesíthetjük; csiperke helyett pedig másféle gombával is készülhet. Aki szereti, fölaprított kaporral is fűszerezheti.
Paprikás-gombás pulykaragu recepthez fűződő történet, jótanács
Amikor többen jönnek össze ebédre, nem könnyű mindenki kedvére főzni. Ki a gombát nem szereti, ki a csípőset, ki a kaprot – és még lehetne sorolni. Ezért különösen praktikus ez az alaprecept, amit ha kész, kedvünkre úgy variálhatunk, hogy az összes vendég ízlésének megfelelő legyen. Fontos: az alaprecept 4 főre szól, ahogyan egyenként mindegyik kiegészítő mártás vagy ragu leírása is, tehát ha kétfélét akarunk készíteni, vagy a húsmennyiséget duplázzuk vagy a mártás mennyiségét felezzük!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.