Paprikás-gombás pulykaragu

Paprikás-gombás pulykaragu recept
Hozzávalók
•  80 dkg kicsontozott pulyka felsőcomb (filé)
•  4 evőkanál olaj
•  1 kiskanál só
•  40 dkg csiperkegomba
•  1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
•  1 púpozott kiskanál só
•  1 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál fokhagymakrém
•  1 mokkáskanál őrölt kömény
•  2 dl tejföl
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista

Elkészítés módja

1. A combfilét 1,5-2 centis kockákra vágjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, 1 deci vizet öntünk alá, és lefedve kb. 45 perc alatt vajpuhára pároljuk. Közben párszor megkeverjük, és az sem baj, ha a leve is fő. Ezzel kész is az alap.

2. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A puha pulykához adjuk, 5-6 percig együtt pároljuk, de az sem baj, ha időközben a zsírjára sül. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikát belekeverjük, 4 deci vizet öntünk rá és fölforraljuk. Megsózzuk, a zúzott fokhagymával meg az őrölt köménnyel fűszerezzük, 6-8 perc alatt puhára főzzük. A tejfölben a lisztet simára keverjük, egy kevés forró levet belemerünk. Simára keverjük, majd a többi paprikás léhez öntjük. 2-3 percig kevergetve forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Végül a csípős paprikával tüzesítjük. Ennél a változatnál a tejföl felét tejszínnel is helyettesíthetjük; csiperke helyett pedig másféle gombával is készülhet. Aki szereti, fölaprított kaporral is fűszerezheti.

Paprikás-gombás pulykaragu recepthez fűződő történet, jótanács

Amikor többen jönnek össze ebédre, nem könnyű mindenki kedvére főzni. Ki a gombát nem szereti, ki a csípőset, ki a kaprot – és még lehetne sorolni. Ezért különösen praktikus ez az alaprecept, amit ha kész, kedvünkre úgy variálhatunk, hogy az összes vendég ízlésének megfelelő legyen. Fontos: az alaprecept 4 főre szól, ahogyan egyenként mindegyik kiegészítő mártás vagy ragu leírása is, tehát ha kétfélét akarunk készíteni, vagy a húsmennyiséget duplázzuk vagy a mártás mennyiségét felezzük!

A leírásban szereplő Paprikás-gombás pulykaragu recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.