Libamell csilis babbal

Libamell csilis babbal  recept
Hozzávalók
•  40 dkg tarkabab
•  1 szép libamell (kb. 1.3 kg)
•  1 csapott evőkanál só
•  2 közepes vöröshagyma
•  6 gerezd fokhagyma
•  3 evőkanál paradicsompüré (sűrített paradicsom)
•  1 liter víz
•  1 csapott kiskanál csilipor (lehet Erős Pista is)
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1-1 mokkáskanál őrölt kakukkfű és oregano
•  1 kiskanál porcukor
•  20 dkg fagyasztott kukorica
•  1 nagy piros húsú paprika
•  1 evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A babot átválogatjuk, az összetört vagy lyukacsos szemeket (utóbbiakban kártevő húzódhat meg) kiszedjük belőle. Ezután annyi hideg vizet öntünk rá, hogy jócskán ellepje és egy éjjelen át így áztatjuk. Másnap a tetejére feljött szemeket kidobjuk (ezek is rosszak), a többit leszűrjük, leöblítjük.

2. A libamellet kicsontozzuk, bőrét több helyen beirdaljuk, húsát a sóval bedörzsöljük. Kb. 20 perc elteltével bőrös oldalával lefelé egy lábasban sütni kezdjük. Ha egy kis zsírja már kiolvadt, átfordítjuk, a másik felét is megpirítjuk, majd lecsöpögtetjük és félretesszük.

3. Zsírjából csak 3-4 evőkanálnyit hagyunk a lábasban – a többit félretesszük –, a finomra vágott vöröshagymát kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk benne, majd a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Fél percig együtt sütjük, majd a paradicsompürével együtt még 1 percig tovább pirítjuk. A vízzel fölöntjük, a babot és az elősütött húst beletesszük. A csiliporral (Erős Pistával), a borssal, a kakukkfűvel és az oreganóval fűszerezzük. Nagy lángon fölforraljuk, lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben az edényt többször megrázogatjuk, az ételt néhányszor megkeverjük, és elfövő levét mindig egy kevés vízzel pótoljuk, akkor jó, ha főzés alatt végig ellepi.

4. Ha kész, a porcukorral ízesítjük, a fölengedett, lecsöpögtetett kukoricát, és a félcentis kockákra vágott paprikát hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük.

5. A húst kiemeljük belőle, lecsöpögtetjük, vágódeszkára fektetjük és keresztben félbevágjuk; az így kapott fél melleket hosszában felszeleteljük. A babot megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk-fűszerezzük. Levét 1 deci vízzel simára keverjük, liszttel sűrítjük, és 2-3 percig forraljuk. Tálaláskor a húst a forró babra fektetjük.

A leírásban szereplő Libamell csilis babbal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.