Sült csirke kucsmagombás-mártással és gratinírozott burgonyával

Sült csirke kucsmagombás-mártással és gratinírozott burgonyával recept
Hozzávalók
•  1 kg csirkecombfilé
• 
•  őrölt fekete bors
•  morzsolt majoránna
•  1 kisebb sárgarépa
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 dl olaj
A mártáshoz:
•  30 dkg kucsmagomba
•  5 dkg vaj
• 
•  őrölt fehér bors
•  1 dl főzőtejszín
•  0.5 dl száraz fehérbor
•  1 kiskanál étkezési keményítő
A körethez:
•  60 dkg burgonya
•  10 dkg húsos füstölt szalonna
•  arasznyi póréhagyma
•  5 dkg vaj
•  2 szál friss rozmaring
•  2 dl főzőtejszín
•  2 tojássárgája
•  tengeri só
•  őrölt fehér bors
•  15 dkg Eidami sajt

Elkészítés módja

1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd a húsos felét sóval, borssal és majoránnával bedörzsöljük. A a bőrét csak sózzuk, majd hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk. A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, tepsibe szórjuk, a combokat ráfektetjük, az olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses sütőben 165°C) kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük, közben levével gyakran locsolgatjuk. Amikor elkészült tálra emeljük és tálalásig melegen tarjuk.

2. A mártáshoz a kucsmagombát megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. A vajat serpenyőben fölolvasztjuk, a gombát rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, néhány percig pároljuk, majd a tejszínnel és a borral fölöntjük. Kiforraljuk, majd a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítjük.

3. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a pórét fölkarikázzuk. A vaj felét serpenyőben fölhevítjük, a szalonnát kiolvasztjuk rajta, majd a pórét is rádobjuk. A fölaprított rozmaringgal fűszerezzük, a tojássárgájával elkevert tejszínt ráöntjük, megsózzuk, megborsozzuk. A tűzről lehúzva a burgonyát beleforgatjuk. A sajtot lereszeljük és a felét a burgonyába keverjük. Egy mélyebb hőálló tálat a maradék vajjal kikenünk, majd a burgonyás masszát belesimítjuk. A maradék sajtot a tetejére szórjuk és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ezalatt a burgonya megpuhul, a sajt pedig szépen megpirul a tetején.

4. Tálaláskor a csirkét, tányérokra tesszük, a kucsmagombás mártással körülöntjük, és a gratínírozott burgonyával körítjük.

A leírásban szereplő Sült csirke kucsmagombás-mártással és gratinírozott burgonyával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sült csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.