Kakastaréjpörkölt kapros túrós galuskával

Elkészítés módja
1. A kakastaréjról az esetleg rajta maradt tollakat leszedjük. Ha sikerült igazi, kb. féltenyérnyi taréjokat vásárolnunk, azt 2-3 darabra vágjuk. Ha csak kisebb taréjokat szereztünk be, azok minden bizonnyal a leányok fejdíszei, de ne bánkódjunk, mert egyfelől ezek is finomak, másfelől lényegesen olcsóbbak.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon üvegesre sütjük. Először a kicsumázott, fölaprított paprikát pirítjuk rajta 2 percig, majd ugyancsak 2 percig a kakastaréjt. Az apróra vágott paradicsommal és sóval ízesítjük, a pirospaprikával meghintjük.
3. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, rövid lében 1,5-2 óra alatt vajpuhára pároljuk. Közben elfövő levét folyamatosan pótoljuk.
4. Köretnek kapros túrós galuskát kínálunk hozzá. Ez úgy készül, hogy a hagyományos módon kifőzött galuskára tálaláskor túrót morzsolunk (lehet juhtúró is), és fölaprított kaporral fűszerezett tejföllel meglocsoljuk.
Kakastaréjpörkölt kapros túrós galuskával recepthez fűződő történet, jótanács
A pörköltet zúzott fokhagymával és csípős Piros Arannyal vagy Erős Pistával is ízesíthetjük, de kerülhet bele egy kevés őrölt kömény és majoránna is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.