Kakastaréjpörkölt kapros túrós galuskával

Kakastaréjpörkölt kapros túrós galuskával recept
Hozzávalók
•  1 kg kakastaréj (fagyasztva is kapható)
•  2 vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj (zsír is lehet)
•  1-1 paprika és paradicsom
•  1 kiskanál só
•  1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika

Elkészítés módja

1. A kakastaréjról az esetleg rajta maradt tollakat leszedjük. Ha sikerült igazi, kb. féltenyérnyi taréjokat vásárolnunk, azt 2-3 darabra vágjuk. Ha csak kisebb taréjokat szereztünk be, azok minden bizonnyal a leányok fejdíszei, de ne bánkódjunk, mert egyfelől ezek is finomak, másfelől lényegesen olcsóbbak.

2. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, a megforrósított olajon üvegesre sütjük. Először a kicsumázott, fölaprított paprikát pirítjuk rajta 2 percig, majd ugyancsak 2 percig a kakastaréjt. Az apróra vágott paradicsommal és sóval ízesítjük, a pirospaprikával meghintjük.

3. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve, rövid lében 1,5-2 óra alatt vajpuhára pároljuk. Közben elfövő levét folyamatosan pótoljuk.

4. Köretnek kapros túrós galuskát kínálunk hozzá. Ez úgy készül, hogy a hagyományos módon kifőzött galuskára tálaláskor túrót morzsolunk (lehet juhtúró is), és fölaprított kaporral fűszerezett tejföllel meglocsoljuk.

Kakastaréjpörkölt kapros túrós galuskával recepthez fűződő történet, jótanács

A pörköltet zúzott fokhagymával és csípős Piros Arannyal vagy Erős Pistával is ízesíthetjük, de kerülhet bele egy kevés őrölt kömény és majoránna is.

A leírásban szereplő Kakastaréjpörkölt kapros túrós galuskával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pörkölt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.