Grillezett csirkemell fűszeres ananásszal

Elkészítés módja
1. A mellfiléket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kiverjük. A vizet az olajjal és az ecettel összekeverjük. A lilahagymát fél centi vastag karikákra vágjuk,de nem kell szétszedegetni. A páchoz adjuk, a csirkemelleket beleforgatjuk, és letakarva éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A sütés napján először a fűszeres ananászt készítjük el. Ehhez az ananászt, a kétféle színű paprikát és a lilahagymát apró (félcentis) kockákra vágjuk. Egy tálba rakjuk, az ananász- és a zöldcitromlével ízesítjük, a fölaprított korianderzöldet rászórjuk, enyhén megsózzuk, az Erős Pistával tüzesítjük.
3. A pácolt csirkemellet a hagymával együtt lecsöpögtetjük, majd megolajozott, megforrósított serpenyőben vagy grillsütőben 5-6 perc alatt pirosasra sütjük, közben enyhén megsózzuk, megborsozzuk, félidőben megforgatjuk.
4. Tálaláskor a csirkemellek egyik oldalára sült hagymát, míg a másik felére fűszeres ananászt halmozunk.
Grillezett csirkemell fűszeres ananásszal recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellfilét, szűzpecsenyét vagy pácolt hátszínt is süthetünk így.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.