Szezámmagos pulykamell

Elkészítés módja
1. A húst kissé lapjában, rostjaira merőlegesen 8 szeletre vágjuk, húsverő kalapáccsal kissé kiverjük. Inas részeit bevágjuk.
2. A tojásokat egy tálban felverjük, majd a szójamártással meg a keményítővel simára keverjük. A hússzeleteket ebbe a pácba forgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben minimum fél órán át érleljük.
3. Ezután kissé lecsöpögtetjük, a szezámmagban megforgatjuk, sőt, egy kicsit bele is nyomkodjuk. Az olajat egy serpenyőben közepesen megforrósítjuk, a szezámos szeleteket oldalanként kb. 3-3 percig sütjük benne. Papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
Szezámmagos pulykamell recepthez fűződő történet, jótanács
Csirkemell-, szálka és bőr nélküli halfilét vagy sertésszűz pecsenyét ugyanígy süthetünk.Ha az olaj hideg, a hús elázik, a szezámmag pedig leesik róla. Ha túl forró, akkor megég, nem sül át. Pontosan e két állapot között kell tehát a húst sütni, vagyis közepesen forró olajban. Ezt úgy ellenőrizhetjük, hogy néhány szem szezámmagot az olajba szórunk, és ha sülni kezd, akkor jó.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.