Csirkemáj bácskai módra
Elkészítés módja
1. A májat nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, és mindkettőt nagyobb kockákra vágjuk. Az olajon a hagymát üvegesre sütjük, a paprikát belekeverjük, majd 1-2 percnyi pirítás után először a májat, azután 2-3 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük.
2. Közepes lángon addig sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.
3. Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük, köretnek tarhonyát kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.