Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta recept
Hozzávalók
•  1 nagyobb fej kelkáposzta
•  60 dkg sertéshús
•  1 nagyobb fej vöröshagyma
•  30 dkg rizs
•  zsír vagy olaj
• 
•  bors
•  jó minőségű őrölt pirospaprika
•  majoránna
•  őrölt köménymag
•  tejföl

Elkészítés módja

1. A kelkáposztát feldarabolom, megmosom és enyhén sós vízben felteszem főzni - úgy félpuhára, hisz a későbbi sütés folyamán lesz majd kész.

2. A húst megmosom és szárazra törlöm.

3. Megdarálom és zsírban fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát.

4. Ezután félrehúzva az őrölt pirospaprikával megszórom, sózom, fűszerezem és puhára főzöm.

5. Ha kell, akkor a rizst megpucolom a nem odavaló dolgoktól, leöblítem és zsírra teszem.

6. Utána felengedem hideg vízzel és félpuhára főzöm.

7. Ezután a húst a rizzsel összekeverem.

8. A tepsi alját kicsit olajjal kikenem és először a kelkáposztából, majd a rizses húsból teszek egy réteget, erre tejfölt.

9. Majd ismételem úgy a rétegeket, hogy a tetején kelkáposztával fejezzem be.

10. És irány a sütő.

A leírásban szereplő Rakott kelkáposzta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rakott kel, rakott káposzta, rakott kelkáposzta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Rakott kelkáposzta recept - 17 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #2081 2013. 03. 15. 20:54 Válasz

    Igen jól rátapintottál, de egy kicsit szolidabb tejfölözéssel !

  2. karperec
    karperec #2076 2013. 03. 15. 20:47 Válasz

    Igaz, hogy már késő van, de ez a kocka még lecsúszna! Imádom, ahogy a fűszeres darálthús íze keveredik a rizs és a káposzta ízével minden falatnál Tejföllel leöntve mennyei!

  3. pubijubi
    pubijubi #2053 2013. 03. 15. 18:41 Válasz

    Igen, egyszerre a csalamádéval:-)

  4. dugódani
    dugódani #2052 2013. 03. 15. 18:39 Válasz

    Egyszerre?:)

  5. pubijubi
    pubijubi #2051 2013. 03. 15. 18:34 Válasz

    Szia Danikám! Ma is ügyike voltál:-)) Én paprikáskrumplit főztem és a sógorod, mind megette.

  6. dugódani
    dugódani #2049 2013. 03. 15. 18:29 Válasz

    Én bartereznék a pudingos-almás szelettel.

  7. Domján Mária
    Domján Mária #2038 2013. 03. 15. 17:18 Válasz

    Na most ezt a kockát nagyon megtudnám enni.
    Nagyon szuper.Gratulálok
    Marcsi

  8. dugódani
    dugódani #2037 2013. 03. 15. 16:53 Válasz

    Biztos nagyon finom lesz az is. Talán még nálunk is maradt egy kicsi.

  9. manócska
    manócska #2034 2013. 03. 15. 16:40 Válasz

    Kedves Dugódani! Leskelődtél? Pont ez lesz nálunk holnap. Mindenki imádja. Annyit nem tudok belőle készíteni, hogy ne fogyna el. Jól néz ki.:)

  10. dugódani
    dugódani #2033 2013. 03. 15. 16:33 Válasz

    Kedves Edit ! Igazán ez benne a jó, hisz így jönnek létre a jobbnál jobb receptek. Mint a népmesében szájhagyomány útján. Köszönöm !
    Ágica ! Örülök, hogy megnyerte a tetszésedet.

  11. Vassné Edit
    Vassné Edit #2028 2013. 03. 15. 16:16 Válasz

    Nagyon guszta,szép nagy kocka!
    Gratulálok.
    Én,egy kicsit másképpen készítem.
    Rétegezem,a rizst,húst,kelkáposztát.
    A tejfölbe keverek tojást,ételízesítőt is.
    A rétegezést meglocsolom vele és a tetejére is teszek.
    Ahány ház,annyi szokás.
    Ügyes vagy!

  12. Ágica
    Ágica #2022 2013. 03. 15. 16:07 Válasz

    Nagyon jól néz ki dugódani!! :)

  13. Szabina
    Szabina #2020 2013. 03. 15. 16:06 Válasz

    Dugódani felvetettem egy témát a csevegőben és kíváncsi lennék arra te milyen ötletet tudnál javasolni. De bárki más aki hozzászól megköszönöm.

  14. Szabina
    Szabina #2016 2013. 03. 15. 16:03 Válasz

    Tudtam én hogy nem vagy irigy és adnál nekem! Fogjuk az időjárásra, ilyen szélben kitudja kinek az ablakába repülne.

  15. kautz1009
    kautz1009 #2015 2013. 03. 15. 16:00 Válasz

    Imádom!! Megunhatatlan!

  16. dugódani
    dugódani #2014 2013. 03. 15. 15:59 Válasz

    Szabina ! Sajnos ebben a gonosz időjárásban még a fényposta sem üzemel.

  17. Szabina
    Szabina #2011 2013. 03. 15. 15:49 Válasz

    Dugódani! Te ma nagyon kedvemre valókat töltesz fel! Ez nagyon finom !

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Rakott kelkáposzta recept - 17 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #2081 2013. 03. 15. 20:54 Válasz

    Igen jól rátapintottál, de egy kicsit szolidabb tejfölözéssel !

  2. karperec
    karperec #2076 2013. 03. 15. 20:47 Válasz

    Igaz, hogy már késő van, de ez a kocka még lecsúszna! Imádom, ahogy a fűszeres darálthús íze keveredik a rizs és a káposzta ízével minden falatnál Tejföllel leöntve mennyei!

  3. pubijubi
    pubijubi #2053 2013. 03. 15. 18:41 Válasz

    Igen, egyszerre a csalamádéval:-)

  4. dugódani
    dugódani #2052 2013. 03. 15. 18:39 Válasz

    Egyszerre?:)

  5. pubijubi
    pubijubi #2051 2013. 03. 15. 18:34 Válasz

    Szia Danikám! Ma is ügyike voltál:-)) Én paprikáskrumplit főztem és a sógorod, mind megette.

  6. dugódani
    dugódani #2049 2013. 03. 15. 18:29 Válasz

    Én bartereznék a pudingos-almás szelettel.

  7. Domján Mária
    Domján Mária #2038 2013. 03. 15. 17:18 Válasz

    Na most ezt a kockát nagyon megtudnám enni.
    Nagyon szuper.Gratulálok
    Marcsi

  8. dugódani
    dugódani #2037 2013. 03. 15. 16:53 Válasz

    Biztos nagyon finom lesz az is. Talán még nálunk is maradt egy kicsi.

  9. manócska
    manócska #2034 2013. 03. 15. 16:40 Válasz

    Kedves Dugódani! Leskelődtél? Pont ez lesz nálunk holnap. Mindenki imádja. Annyit nem tudok belőle készíteni, hogy ne fogyna el. Jól néz ki.:)

  10. dugódani
    dugódani #2033 2013. 03. 15. 16:33 Válasz

    Kedves Edit ! Igazán ez benne a jó, hisz így jönnek létre a jobbnál jobb receptek. Mint a népmesében szájhagyomány útján. Köszönöm !
    Ágica ! Örülök, hogy megnyerte a tetszésedet.

  11. Vassné Edit
    Vassné Edit #2028 2013. 03. 15. 16:16 Válasz

    Nagyon guszta,szép nagy kocka!
    Gratulálok.
    Én,egy kicsit másképpen készítem.
    Rétegezem,a rizst,húst,kelkáposztát.
    A tejfölbe keverek tojást,ételízesítőt is.
    A rétegezést meglocsolom vele és a tetejére is teszek.
    Ahány ház,annyi szokás.
    Ügyes vagy!

  12. Ágica
    Ágica #2022 2013. 03. 15. 16:07 Válasz

    Nagyon jól néz ki dugódani!! :)

  13. Szabina
    Szabina #2020 2013. 03. 15. 16:06 Válasz

    Dugódani felvetettem egy témát a csevegőben és kíváncsi lennék arra te milyen ötletet tudnál javasolni. De bárki más aki hozzászól megköszönöm.

  14. Szabina
    Szabina #2016 2013. 03. 15. 16:03 Válasz

    Tudtam én hogy nem vagy irigy és adnál nekem! Fogjuk az időjárásra, ilyen szélben kitudja kinek az ablakába repülne.

  15. kautz1009
    kautz1009 #2015 2013. 03. 15. 16:00 Válasz

    Imádom!! Megunhatatlan!

  16. dugódani
    dugódani #2014 2013. 03. 15. 15:59 Válasz

    Szabina ! Sajnos ebben a gonosz időjárásban még a fényposta sem üzemel.

  17. Szabina
    Szabina #2011 2013. 03. 15. 15:49 Válasz

    Dugódani! Te ma nagyon kedvemre valókat töltesz fel! Ez nagyon finom !

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.