Rakott káposzta

Elkészítés módja
1. A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú.
2. Olajon a cukrot karamellizáljuk és rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha nem lesz.
3. A darált húsból és a hozzávalókból a szokásos módon pörköltet főzünk.
4. Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét és a párolt rizzsel betakarjuk.
5. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
6. A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje.
7. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.
Rakott káposzta recepthez fűződő történet, jótanács
Hagyomány mifelénk a rakott káposzta, legalább havonta egyszer elkészítem.
istenien néz ki...
A család egyik kedvence. Annyit nem tudok készíteni, hogy el ne fogyna, de ez a cél. Guszta:))
Nagyon finom gusztusos Gratulálok