Pikáns, parasztkolbászos zakuszka

Elkészítés módja
1. A padlizsánt fel kell darabolni, majd sütőben meg kell sütni, ugyanúgy a pritaminpaprikát is.
2. Darálón külön-külön ledarálni a répát, a hagymát és a paradicsompaprikát.
3. Az olajban megfuttatni a hagymát, utána a répát és a paradicsompaprikát is, babérlevél, só, chilipaprika ekkor megy bele.
4. Olajat és paradicsomlevet hozzá kell adni, hogy tudjon főni.
5. Amikor már rotyog, lassú tűzön kb. forrásponton (100 fok) gyakran kevergetve 1,5-2 órát főzni, amíg minden szét nem fő benne.
6. Figyelni, hogy ne égjen oda az alja!
7. Miután megfőtt, beletesszük a sült padlizsánt és a sült pritamint.
8. Ezeket mind össze kell főzni, hozzáadni a maradék paradicsomlevet.
9. Időközben jó, ha ízlelgeti az ember, utólag már nem olyan jó sózni, ízesíteni, ekkor még megtehetjük!
10. Ha kész, az olaj feljön a zakuszka tetejére.
11. Kiöntjük tárolóedénybe hűlni.
12. Miután kihűlt, feldaraboljuk a parasztkolbászt, rászeleteljük a kenyérkére és 8-10 percre betesszük pirulni a 200 fokos sütőbe.
13. Amikor a kolbász zsírja már ráolvadt a kenyérre és megpirult picit a kenyér széle, akkor jó.
14. Kivesszük a sütőből, rákenjük a zakuszkát és vidáman falatozunk.
Jó étvágyat!Pikáns, parasztkolbászos zakuszka recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nagyobb mennyiséggel dolgozunk, akkor célszerű eltenni is, de akkor a befőttesüvegbe szalicilt is kell majd tenni.
Edit mama!
Ha nyáron befőzöd, javaslom nagyobb mennyiséget készíteni eltevésre, mert hamar el fog fogyni !!! :)
Köszi! :) Pedig itthon kézből, iso 1000 semmi studió! Ablak plusz vaku vissza. Szóval direkt úgy, ahogy mindenki megtudja otthon fotózni a képeket!
A zakuszkát természetesen én sem most készítettem, az eltett 20 befőttesüveg utolsójának tartalmát örökítettem meg! A recept pedig a párom keresztanyukájától származik.
Ó, már megint ezek a csábító fotók! Ismételten csak gratulálni tudok, szeretem a képeidet! ;)
Bevallom, még sosem ettem zakuszkát, szóval el sem tudom képzelni, milyen íze van. Bár ennyi finom zöldségtől csak jó lehet! De az elkészítési időt nézve, azért meg kell dolgozni érte, nem egy pikk-pakk összedobható étel.
A kolbászon meg nem is tudom, miért nem lepődöm meg... ;) :P
Köszönöm a receptet.
Majd nyáron,a paradicsom,paprika szezonban elkészítem.
Szép,gusztusos.
Gratulálok.
Mindketten jól jártunk volna ha valahol összefutottunk volna egy kajacserére.
Szívesen megkóstolnám. Jól néz ki
köszönöm! :) fincsi volt, de nálunk a zakuszka minden mennyiségben el tud fogyni. A leg finomabb házi zakuszkát viszont eddig, az erdélyi Gyergyóalfaluban ettem.
Húú ez nagyon jól néz ki!! Fincsi lehet!! :)