Pikáns, parasztkolbászos zakuszka

Pikáns, parasztkolbászos zakuszka recept
Hozzávalók
•  1 kg paradicsompaprika
•  1 kg pritamin paprika
•  0.5 kg vöröshagyma
•  2 kg padlizsán
•  25 dkg répa
•  0.5 liter olaj
•  1/2 liter sűrített paradicsomlé
•  babérlevél
• 
•  bors
•  cukor
•  chilipaprika
•  10 dkg füstölt csípős parasztkolbász
•  pirítósnak kenyér

Elkészítés módja

1. A padlizsánt fel kell darabolni, majd sütőben meg kell sütni, ugyanúgy a pritaminpaprikát is.

2. Darálón külön-külön ledarálni a répát, a hagymát és a paradicsompaprikát.

3. Az olajban megfuttatni a hagymát, utána a répát és a paradicsompaprikát is, babérlevél, só, chilipaprika ekkor megy bele.

4. Olajat és paradicsomlevet hozzá kell adni, hogy tudjon főni.

5. Amikor már rotyog, lassú tűzön kb. forrásponton (100 fok) gyakran kevergetve 1,5-2 órát főzni, amíg minden szét nem fő benne.

6. Figyelni, hogy ne égjen oda az alja!

7. Miután megfőtt, beletesszük a sült padlizsánt és a sült pritamint.

8. Ezeket mind össze kell főzni, hozzáadni a maradék paradicsomlevet.

9. Időközben jó, ha ízlelgeti az ember, utólag már nem olyan jó sózni, ízesíteni, ekkor még megtehetjük!

10. Ha kész, az olaj feljön a zakuszka tetejére.

11. Kiöntjük tárolóedénybe hűlni.

12. Miután kihűlt, feldaraboljuk a parasztkolbászt, rászeleteljük a kenyérkére és 8-10 percre betesszük pirulni a 200 fokos sütőbe.

13. Amikor a kolbász zsírja már ráolvadt a kenyérre és megpirult picit a kenyér széle, akkor jó.

14. Kivesszük a sütőből, rákenjük a zakuszkát és vidáman falatozunk.

Jó étvágyat!

Pikáns, parasztkolbászos zakuszka recepthez fűződő történet, jótanács

Ha nagyobb mennyiséggel dolgozunk, akkor célszerű eltenni is, de akkor a befőttesüvegbe szalicilt is kell majd tenni.

A leírásban szereplő Pikáns, parasztkolbászos zakuszka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zakuszka) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pikáns, parasztkolbászos zakuszka recept - 8 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #488 2013. 02. 22. 09:04 Válasz

    Edit mama!
    Ha nyáron befőzöd, javaslom nagyobb mennyiséget készíteni eltevésre, mert hamar el fog fogyni !!! :)

  2. karperec
    karperec #487 2013. 02. 22. 09:02 Válasz

    Köszi! :) Pedig itthon kézből, iso 1000 semmi studió! Ablak plusz vaku vissza. Szóval direkt úgy, ahogy mindenki megtudja otthon fotózni a képeket!

    A zakuszkát természetesen én sem most készítettem, az eltett 20 befőttesüveg utolsójának tartalmát örökítettem meg! A recept pedig a párom keresztanyukájától származik.

  3. cherryka
    cherryka #481 2013. 02. 21. 22:07 Válasz

    Ó, már megint ezek a csábító fotók! Ismételten csak gratulálni tudok, szeretem a képeidet! ;)
    Bevallom, még sosem ettem zakuszkát, szóval el sem tudom képzelni, milyen íze van. Bár ennyi finom zöldségtől csak jó lehet! De az elkészítési időt nézve, azért meg kell dolgozni érte, nem egy pikk-pakk összedobható étel.
    A kolbászon meg nem is tudom, miért nem lepődöm meg... ;) :P

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #464 2013. 02. 21. 17:02 Válasz

    Köszönöm a receptet.
    Majd nyáron,a paradicsom,paprika szezonban elkészítem.
    Szép,gusztusos.
    Gratulálok.

  5. dugódani
    dugódani #457 2013. 02. 21. 16:29 Válasz

    Mindketten jól jártunk volna ha valahol összefutottunk volna egy kajacserére.

  6. manócska
    manócska #434 2013. 02. 21. 15:30 Válasz

    Szívesen megkóstolnám. Jól néz ki

  7. karperec
    karperec #430 2013. 02. 21. 15:26 Válasz

    köszönöm! :) fincsi volt, de nálunk a zakuszka minden mennyiségben el tud fogyni. A leg finomabb házi zakuszkát viszont eddig, az erdélyi Gyergyóalfaluban ettem.

  8. Ágica
    Ágica #427 2013. 02. 21. 15:20 Válasz

    Húú ez nagyon jól néz ki!! Fincsi lehet!! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pikáns, parasztkolbászos zakuszka recept - 8 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #488 2013. 02. 22. 09:04 Válasz

    Edit mama!
    Ha nyáron befőzöd, javaslom nagyobb mennyiséget készíteni eltevésre, mert hamar el fog fogyni !!! :)

  2. karperec
    karperec #487 2013. 02. 22. 09:02 Válasz

    Köszi! :) Pedig itthon kézből, iso 1000 semmi studió! Ablak plusz vaku vissza. Szóval direkt úgy, ahogy mindenki megtudja otthon fotózni a képeket!

    A zakuszkát természetesen én sem most készítettem, az eltett 20 befőttesüveg utolsójának tartalmát örökítettem meg! A recept pedig a párom keresztanyukájától származik.

  3. cherryka
    cherryka #481 2013. 02. 21. 22:07 Válasz

    Ó, már megint ezek a csábító fotók! Ismételten csak gratulálni tudok, szeretem a képeidet! ;)
    Bevallom, még sosem ettem zakuszkát, szóval el sem tudom képzelni, milyen íze van. Bár ennyi finom zöldségtől csak jó lehet! De az elkészítési időt nézve, azért meg kell dolgozni érte, nem egy pikk-pakk összedobható étel.
    A kolbászon meg nem is tudom, miért nem lepődöm meg... ;) :P

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #464 2013. 02. 21. 17:02 Válasz

    Köszönöm a receptet.
    Majd nyáron,a paradicsom,paprika szezonban elkészítem.
    Szép,gusztusos.
    Gratulálok.

  5. dugódani
    dugódani #457 2013. 02. 21. 16:29 Válasz

    Mindketten jól jártunk volna ha valahol összefutottunk volna egy kajacserére.

  6. manócska
    manócska #434 2013. 02. 21. 15:30 Válasz

    Szívesen megkóstolnám. Jól néz ki

  7. karperec
    karperec #430 2013. 02. 21. 15:26 Válasz

    köszönöm! :) fincsi volt, de nálunk a zakuszka minden mennyiségben el tud fogyni. A leg finomabb házi zakuszkát viszont eddig, az erdélyi Gyergyóalfaluban ettem.

  8. Ágica
    Ágica #427 2013. 02. 21. 15:20 Válasz

    Húú ez nagyon jól néz ki!! Fincsi lehet!! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.