Majonézes-paradicsomos, bazsalikomos fokacchia
Elkészítés módja
1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a tengeri sót, a kimagozott kis kockákra vágott paradicsomot, a vékonyra szeletelt olívabogyót, és az aprított bazsalikomot. Most annyi melegvizet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd megkenjük a light majonézzel, és hólyagosra dagasztjuk.
2. Ezután konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, letakarva újból megkelesztjük, és 180 °C-os sütőben kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
3. Ha elkészült kihűtjük, és majonézes dippel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.