Majonézes-paradicsomos, bazsalikomos fokacchia

Majonézes-paradicsomos, bazsalikomos fokacchia recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  0.5 csomag szárított élesztő
•  1 kiskanál tengeri só
•  4 db közepes kemény paradicsom
•  6 dkg zöld olívabogyó
•  1 csokor friss bazsalikom
•  2.5 evőkanál light majonéz

Elkészítés módja

1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a tengeri sót, a kimagozott kis kockákra vágott paradicsomot, a vékonyra szeletelt olívabogyót, és az aprított bazsalikomot. Most annyi melegvizet öntünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd megkenjük a light majonézzel, és hólyagosra dagasztjuk.

2. Ezután konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, letakarva újból megkelesztjük, és 180 °C-os sütőben kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

3. Ha elkészült kihűtjük, és majonézes dippel kínáljuk.

A leírásban szereplő Majonézes-paradicsomos, bazsalikomos fokacchia recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.