Őszibarack süti

Elkészítés módja
1. A tésztát géppel bedagasszuk, majd addig pihentetjük, amíg a diótölteléket elkészítjük a hozzávalókból.
2. Ezután a tésztából dió nagyságú golyókat formázunk és a tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságba, hogy sülés közben össze ne érjenek.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük, világos színűre.
4. Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, karalábévájóval a közepét kivesszük, helyes kerek formájú legyen.
5. Ebbe kerül a töltelék, de a tésztamaradékokból a diótöltelékbe is keverünk.
6. A töltelék inkább lágyabb, de formázható legyen.
7. Kettőt összeragasztunk és tálcára tesszük.
8. Másnap folytatjuk, mert addigra megköt a barackunk a tölteléktől.
9. Vérnarancs-aromába mártjuk, majd porcukorba, többször is.
10. Szegfűszeggel fogatjuk a marcipánleveleket a vájatba, hogy megtartsa őket.
11. Tálcán kínáljuk.
Őszibarack süti recepthez fűződő történet, jótanács
Egyszer egy évben besütöm, de nagyon mutatós édesség.
Köszönöm mindenkinek!
Zsuzsikám csoda szépek lettek Gratulálok Marcsi
Nincsen lagzi ilyen süti nélkül! :)
Ezt imádjuk :)
Nagyon mutatósak, igazi vendégváró sütemény!