Almazselé

Elkészítés módja
1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kivájjuk, húsát cikkekre vágjuk. Lábasba szórjuk és annyi - kb. 1 liter- vizet öntünk rá amennyi ellepi. A cukorral, egy kevés citromlével, az egészben hagyott citromhéjjal ízesítjük, a szegfűszeggel meg a fahéjjal fűszerezzük.
2. A gyümölcsöt a forrástól számított 4-5 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Levét újra a tűzre tesszük, felforraljuk, majd a zselatint kevergetve beleszórjuk. Kevergetve, mert a zselatin az elején könnyen leég, 2-3 perc alatt fölolvasztjuk, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl.
3. Egy gyűrűforma aljára egy kevés zselatinos levet locsolunk és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Erre csinosan elrendezve almát rakunk, egy kevés zselatinos lével meglocsoljuk, dermedni hagyjuk. Így folytatjuk, míg a hozzávalókból tart, de fontos, hogy a tetejére lé kerüljön, ellepje az almát. Tálaláskor a formát néhány pillanatra meleg vízbe állítjuk, majd tartalmát ügyesen tányérra borítjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.