Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta

Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta recept
Hozzávalók
•  25 dkg vaj
•  25 dkg cukor
•  4 tojás
•  1 evőkanál vanília esszencia
•  25 dkg liszt
•  20 dkg áfonya
A krém töltelékhez:
•  25 dkg olasz desszert krémsajt
•  5 dkg vaj
•  1 teáskanál vanília esszencia
•  5 dkg porcukor
•  fél citrom leve
•  2 evőkanál tearum
A bevonathoz:
•  20 dkg fehér csoki
A díszítéshez:
•  extra áfonya

Elkészítés módja

1. Melegítsük elő a sütőt 170’C-ra, kenjünk ki vajjal 2 db “2 x 8” átmérőjű tortaformát.

2. Dolgozzuk össze a vaníliás cukrot meg a cukrot a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a vajat és egy villával keverjük habosra. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Végül fokozatosan adagolva szitáljuk hozzá a lisztet is. Ezután a tésztaalapba tegyük bele az áfonyát, majd óvatosan, inkább hajtogatva, mint keverve dolgozzuk bele a tészta alapba.

3. Osszuk 2 egyenlő részre a tortát, majd süssük 30-35 percig. Időnként ellenőrizzük egy villával, hogy megsült-e (aranybarnának kell lennie). Amikor kész, hagyjuk a sütőrácson kihűlni. Amíg hűl a torta készítsük el a krémtölteléket: a krémsajthoz keverjük hozzá a cukrot és a vanília esszenciát, csavarjuk bele a citromlevet és ízesítsük a tearummal vagy Amaretto-áfonyás (Cassis) likőrrel.

5. Ezután a torta rétegeket ragasszuk össze/kenjük meg a sajtkrémmel.

6. Olvasszuk fel a csokoládét a mikróban vagy gőz fölött (1 perc alatt). Öntsük rá a torta tetejére, egy késsel kenjük el egyenletesen. A díszítéssel várjunk addig, amíg a csokoládé megkeményedik rajta és csak azután dekoráljuk ki az áfonyaszemekkel.

Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta recepthez fűződő történet, jótanács

- Ez a torta egy tipikus olasz farsangi édesség. Velencében Hamvazó szerdán a város apraja-nagyja gondolákra, tutajokra száll,hogy az egész napot ott töltse. A farsangolók zeneszó mellett a vízen ebédelnek és vacsoráznak. A babona szerint a hajnalt is a vízen kell megérni, mert aki a „redentore hajnalán” az Adria vizével vet magára keresztet, az egész évben egészséges marad.
- Amikor csodás gondoláján éjfélkor megjelenik a Karnevál hercege, egy hatalmas áfonyás tortával, megszólalnak a fanfárok, léggömbök százai repülnek fel az égre és az emberek teli torokból kiáltják, hogy: Viva Venezia! Ezután köré gyűlnek az emberek gondoláikkal és mindenki kap egy-egy szeletet.

A leírásban szereplő Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, mascarpone krém, krémes, mascarpone torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta recept - 8 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #8847 2014. 02. 18. 20:37 Válasz

    Áfonya helyett szerintem a meggykompótból a meggy illik a sütihez...ízvilágban..meg a szeder...ha nincs friss bogyós gyümölcs, szerintem az áfonya kompót (leszűrve) is jó hozzá...de nálunk most csak 1 euró a friss áfonya így érdemes vmit kezdeni vele...

  2. spajzgirl
    spajzgirl #8846 2014. 02. 18. 20:34 Válasz

    Rég hallottam a Karperec konyha híreit! Köszi, annyira jólesett reggelire tejes kávéhoz is ezt ettem...

  3. karperec
    karperec #8843 2014. 02. 18. 20:18 Válasz

    Én meg egyszerű fogyasztója vagyok a finomságoknak, és ennek a sütinek sem tudnék ellenállni!

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #8819 2014. 02. 14. 21:32 Válasz

    Gyönyörű süti.
    Gratulálok:Edit.

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8810 2014. 02. 13. 13:13 Válasz

    Én meg a te véleményedre nagyon sokat adok,és vagyok kiváncsi,mert azért te többet tudsz,és látssz.Imádom a különleges finomságokat,és nem zárkózom el,az ára miatt sem.Persze feltéve ,ha az a valami kapható is legyen.

  6. t.variam
    t.variam #8809 2014. 02. 13. 13:12 Válasz

    Ínycsiklandó a látvány is, nagyon elgondolkodtam, hogy megsütöm. Viszont nem mindig kapok friss áfonyát... Aszalt, esetleg más gyümölcs?

  7. spajzgirl
    spajzgirl #8806 2014. 02. 13. 11:12 Válasz

    De örülök, hogy tetszik, ez igazi elismerés egy olyan sütemény profitól, mint amilyen Te vagy...Köszönöm a kommentárt...
    direkt kicsit rusztikus lett a "díszítése"

  8. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8805 2014. 02. 13. 10:40 Válasz

    Hú,ez nagyon tetszik,megy a kedvencekhez,és hamarosan megsütöm.Köszi a recit,klassz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta recept - 8 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #8847 2014. 02. 18. 20:37 Válasz

    Áfonya helyett szerintem a meggykompótból a meggy illik a sütihez...ízvilágban..meg a szeder...ha nincs friss bogyós gyümölcs, szerintem az áfonya kompót (leszűrve) is jó hozzá...de nálunk most csak 1 euró a friss áfonya így érdemes vmit kezdeni vele...

  2. spajzgirl
    spajzgirl #8846 2014. 02. 18. 20:34 Válasz

    Rég hallottam a Karperec konyha híreit! Köszi, annyira jólesett reggelire tejes kávéhoz is ezt ettem...

  3. karperec
    karperec #8843 2014. 02. 18. 20:18 Válasz

    Én meg egyszerű fogyasztója vagyok a finomságoknak, és ennek a sütinek sem tudnék ellenállni!

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #8819 2014. 02. 14. 21:32 Válasz

    Gyönyörű süti.
    Gratulálok:Edit.

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8810 2014. 02. 13. 13:13 Válasz

    Én meg a te véleményedre nagyon sokat adok,és vagyok kiváncsi,mert azért te többet tudsz,és látssz.Imádom a különleges finomságokat,és nem zárkózom el,az ára miatt sem.Persze feltéve ,ha az a valami kapható is legyen.

  6. t.variam
    t.variam #8809 2014. 02. 13. 13:12 Válasz

    Ínycsiklandó a látvány is, nagyon elgondolkodtam, hogy megsütöm. Viszont nem mindig kapok friss áfonyát... Aszalt, esetleg más gyümölcs?

  7. spajzgirl
    spajzgirl #8806 2014. 02. 13. 11:12 Válasz

    De örülök, hogy tetszik, ez igazi elismerés egy olyan sütemény profitól, mint amilyen Te vagy...Köszönöm a kommentárt...
    direkt kicsit rusztikus lett a "díszítése"

  8. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8805 2014. 02. 13. 10:40 Válasz

    Hú,ez nagyon tetszik,megy a kedvencekhez,és hamarosan megsütöm.Köszi a recit,klassz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.