Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta

Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 170’C-ra, kenjünk ki vajjal 2 db “2 x 8” átmérőjű tortaformát.
2. Dolgozzuk össze a vaníliás cukrot meg a cukrot a tojássárgájával, majd adjuk hozzá a vajat és egy villával keverjük habosra. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Végül fokozatosan adagolva szitáljuk hozzá a lisztet is. Ezután a tésztaalapba tegyük bele az áfonyát, majd óvatosan, inkább hajtogatva, mint keverve dolgozzuk bele a tészta alapba.
3. Osszuk 2 egyenlő részre a tortát, majd süssük 30-35 percig. Időnként ellenőrizzük egy villával, hogy megsült-e (aranybarnának kell lennie). Amikor kész, hagyjuk a sütőrácson kihűlni. Amíg hűl a torta készítsük el a krémtölteléket: a krémsajthoz keverjük hozzá a cukrot és a vanília esszenciát, csavarjuk bele a citromlevet és ízesítsük a tearummal vagy Amaretto-áfonyás (Cassis) likőrrel.
5. Ezután a torta rétegeket ragasszuk össze/kenjük meg a sajtkrémmel.
6. Olvasszuk fel a csokoládét a mikróban vagy gőz fölött (1 perc alatt). Öntsük rá a torta tetejére, egy késsel kenjük el egyenletesen. A díszítéssel várjunk addig, amíg a csokoládé megkeményedik rajta és csak azután dekoráljuk ki az áfonyaszemekkel.
Olasz, fehércsokis-mascarpone krémes farsangi torta recepthez fűződő történet, jótanács
- Ez a torta egy tipikus olasz farsangi édesség. Velencében Hamvazó szerdán a város apraja-nagyja gondolákra, tutajokra száll,hogy az egész napot ott töltse. A farsangolók zeneszó mellett a vízen ebédelnek és vacsoráznak. A babona szerint a hajnalt is a vízen kell megérni, mert aki a „redentore hajnalán” az Adria vizével vet magára keresztet, az egész évben egészséges marad.
- Amikor csodás gondoláján éjfélkor megjelenik a Karnevál hercege, egy hatalmas áfonyás tortával, megszólalnak a fanfárok, léggömbök százai repülnek fel az égre és az emberek teli torokból kiáltják, hogy: Viva Venezia! Ezután köré gyűlnek az emberek gondoláikkal és mindenki kap egy-egy szeletet.
Áfonya helyett szerintem a meggykompótból a meggy illik a sütihez...ízvilágban..meg a szeder...ha nincs friss bogyós gyümölcs, szerintem az áfonya kompót (leszűrve) is jó hozzá...de nálunk most csak 1 euró a friss áfonya így érdemes vmit kezdeni vele...
Rég hallottam a Karperec konyha híreit! Köszi, annyira jólesett reggelire tejes kávéhoz is ezt ettem...
Én meg egyszerű fogyasztója vagyok a finomságoknak, és ennek a sütinek sem tudnék ellenállni!
Gyönyörű süti.
Gratulálok:Edit.
Én meg a te véleményedre nagyon sokat adok,és vagyok kiváncsi,mert azért te többet tudsz,és látssz.Imádom a különleges finomságokat,és nem zárkózom el,az ára miatt sem.Persze feltéve ,ha az a valami kapható is legyen.
Ínycsiklandó a látvány is, nagyon elgondolkodtam, hogy megsütöm. Viszont nem mindig kapok friss áfonyát... Aszalt, esetleg más gyümölcs?
De örülök, hogy tetszik, ez igazi elismerés egy olyan sütemény profitól, mint amilyen Te vagy...Köszönöm a kommentárt...
direkt kicsit rusztikus lett a "díszítése"
Hú,ez nagyon tetszik,megy a kedvencekhez,és hamarosan megsütöm.Köszi a recit,klassz.