Medvehagymás, juhtúrós pogácsa

Medvehagymás, juhtúrós pogácsa recept
Hozzávalók
•  50 dkg finomliszt
•  25 dkg tejföl
•  25 dkg juhtúró
•  1 tojás sárgája
•  1 csomag száraz élesztő (vagy 2 dkg friss)
•  pici só (óvatosan vele! a juhtúró sós)
•  5 dkg vaj
•  kb. 10 szál medvehagyma
Kenéshez:
•  1 tojássárgája

Elkészítés módja

1. A tészta hozzávalóit beletettem a kenyérsütőbe (alulra a folyékonyabb, tehát az olaj, tejföl, rá a túró, tojás, a tetejére a liszt és az élesztő) és dagasztás programra állítottam.

2. Miután megkelt, kinyújtottam lisztes deszkán.

3. Az olvasztott vajat összekevertem az apróra vágott hagymával, megkentem a tésztát, két oldaláról behajtottam, majd fordítva is mindkét oldaláról.

4. Letakartam, hagytam kelni kb. negyed óráig, majd megismételtem a nyújtást, kenést, hajtogatást, kelesztést.

5. A sütőt 200 fokra előmelegítettem.

6. Kinyújtottam a tésztát 1 cm vastagra.

7. Bekentem tojássárgájával, a tetejét késsel "beirdaltam" kockásra, majd felszeleteltem (nem volt kedvem szaggatni, így a szögletes formát választottam).

8. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és 15 perc alatt megsütöttem.

Medvehagymás, juhtúrós pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács

A maradék tojásfehérjét le lehet fagyasztani, és később felhasználni olyan sütihez, amihez kell 8-10 fehérje (pl. krémes).

A leírásban szereplő Medvehagymás, juhtúrós pogácsa recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pogácsa, túrós pogácsa, medvehagymás pogácsa, juhtúrós pogácsa) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Medvehagymás, juhtúrós pogácsa recept - 12 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #589 2013. 02. 23. 20:28 Válasz

    Köszi :)

  2. dugódani
    dugódani #588 2013. 02. 23. 20:24 Válasz

    Gratulálok a Hét Receptjéhez ! Alig várom azt az egy tő medvehagymát a kertben, terveim vannak vele.

  3. nragnes
    nragnes #400 2013. 02. 21. 08:27 Válasz

    cherryka: hát ha van a fagyasztóban medvehagyma, süsd meg :). Ha nincs, kénytelen vagy várni még egy-két hetet, de aztán tessék bespájzolni a medvehagymából, nekem ott figyel pár csomag a fagyóban, bármikor előkapható. Amúgy a pogácsa is fagyasztható, nagyobb adag sütése esetén mindenképpen érdemes is így frissen tartani.

  4. cherryka
    cherryka #396 2013. 02. 21. 08:16 Válasz

    nragnes: hát, igazán kár, mivel a hét receptjeként (amihez ezúton is gratula!) sokszor látom, és kívánom meg! :)

  5. Ágica
    Ágica #245 2013. 02. 18. 20:35 Válasz

    Húúú ez nagyon jó is recept!! :)

  6. nragnes
    nragnes #236 2013. 02. 18. 19:54 Válasz

    cherryka: szerinted van ebből egyetlen darab is itthon? :)

  7. cherryka
    cherryka #213 2013. 02. 18. 17:10 Válasz

    Mimimiii?! Hogy pogácsa is, meg medvehagyma is, sőt még juhtúró is? Mmm, ennyi finomságot egy helyen! Amíg nem indul be a medvehagyma-szezon, addig küldeném a címem, és jöhet fénypostával egy talicskányi ebből! Nagyon guszta! ;)

  8. nragnes
    nragnes #206 2013. 02. 18. 14:18 Válasz

    Én is imádom, magában is képes vagyok megenni :). De sztrapacskával, vagy körözöttként kimondottan isteni. És igen, medvehagymával is az :).

  9. karperec
    karperec #205 2013. 02. 18. 14:17 Válasz

    Én viszont imádom a juhtúrót, medvehagymával meg csillagos ötös! :)

  10. manócska
    manócska #204 2013. 02. 18. 11:51 Válasz

    Köszi a gyors választ.Figyelni fogok rá.

  11. nragnes
    nragnes #203 2013. 02. 18. 10:25 Válasz

    Persze, biztos, hogy finom, csak más jellegű. Ha sima túróval készíted, figyelj oda az állagára, a mennyiségek nem biztos, hogy ugyanezek lesznek, mivel a juhtúró krémesebb, mint a tehéntúró. És tehéntúró eseten bátrabban lehet sózni.
    A túró egyébként azért jó a pogácsába, mert nagyon finom puha lesz tőle, nem szárad ki úgy.

  12. manócska
    manócska #202 2013. 02. 18. 10:17 Válasz

    Szia Ágnes!
    Gondolom sima túróval is finom lehet? A juhtúró nem a kedvencem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több pogácsa recept
Még több pogácsa recept

Medvehagymás, juhtúrós pogácsa recept - 12 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #589 2013. 02. 23. 20:28 Válasz

    Köszi :)

  2. dugódani
    dugódani #588 2013. 02. 23. 20:24 Válasz

    Gratulálok a Hét Receptjéhez ! Alig várom azt az egy tő medvehagymát a kertben, terveim vannak vele.

  3. nragnes
    nragnes #400 2013. 02. 21. 08:27 Válasz

    cherryka: hát ha van a fagyasztóban medvehagyma, süsd meg :). Ha nincs, kénytelen vagy várni még egy-két hetet, de aztán tessék bespájzolni a medvehagymából, nekem ott figyel pár csomag a fagyóban, bármikor előkapható. Amúgy a pogácsa is fagyasztható, nagyobb adag sütése esetén mindenképpen érdemes is így frissen tartani.

  4. cherryka
    cherryka #396 2013. 02. 21. 08:16 Válasz

    nragnes: hát, igazán kár, mivel a hét receptjeként (amihez ezúton is gratula!) sokszor látom, és kívánom meg! :)

  5. Ágica
    Ágica #245 2013. 02. 18. 20:35 Válasz

    Húúú ez nagyon jó is recept!! :)

  6. nragnes
    nragnes #236 2013. 02. 18. 19:54 Válasz

    cherryka: szerinted van ebből egyetlen darab is itthon? :)

  7. cherryka
    cherryka #213 2013. 02. 18. 17:10 Válasz

    Mimimiii?! Hogy pogácsa is, meg medvehagyma is, sőt még juhtúró is? Mmm, ennyi finomságot egy helyen! Amíg nem indul be a medvehagyma-szezon, addig küldeném a címem, és jöhet fénypostával egy talicskányi ebből! Nagyon guszta! ;)

  8. nragnes
    nragnes #206 2013. 02. 18. 14:18 Válasz

    Én is imádom, magában is képes vagyok megenni :). De sztrapacskával, vagy körözöttként kimondottan isteni. És igen, medvehagymával is az :).

  9. karperec
    karperec #205 2013. 02. 18. 14:17 Válasz

    Én viszont imádom a juhtúrót, medvehagymával meg csillagos ötös! :)

  10. manócska
    manócska #204 2013. 02. 18. 11:51 Válasz

    Köszi a gyors választ.Figyelni fogok rá.

  11. nragnes
    nragnes #203 2013. 02. 18. 10:25 Válasz

    Persze, biztos, hogy finom, csak más jellegű. Ha sima túróval készíted, figyelj oda az állagára, a mennyiségek nem biztos, hogy ugyanezek lesznek, mivel a juhtúró krémesebb, mint a tehéntúró. És tehéntúró eseten bátrabban lehet sózni.
    A túró egyébként azért jó a pogácsába, mert nagyon finom puha lesz tőle, nem szárad ki úgy.

  12. manócska
    manócska #202 2013. 02. 18. 10:17 Válasz

    Szia Ágnes!
    Gondolom sima túróval is finom lehet? A juhtúró nem a kedvencem.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.