Medvehagymás, juhtúrós pogácsa

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit beletettem a kenyérsütőbe (alulra a folyékonyabb, tehát az olaj, tejföl, rá a túró, tojás, a tetejére a liszt és az élesztő) és dagasztás programra állítottam.
2. Miután megkelt, kinyújtottam lisztes deszkán.
3. Az olvasztott vajat összekevertem az apróra vágott hagymával, megkentem a tésztát, két oldaláról behajtottam, majd fordítva is mindkét oldaláról.
4. Letakartam, hagytam kelni kb. negyed óráig, majd megismételtem a nyújtást, kenést, hajtogatást, kelesztést.
5. A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
6. Kinyújtottam a tésztát 1 cm vastagra.
7. Bekentem tojássárgájával, a tetejét késsel "beirdaltam" kockásra, majd felszeleteltem (nem volt kedvem szaggatni, így a szögletes formát választottam).
8. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és 15 perc alatt megsütöttem.
Medvehagymás, juhtúrós pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
A maradék tojásfehérjét le lehet fagyasztani, és később felhasználni olyan sütihez, amihez kell 8-10 fehérje (pl. krémes).
Köszi :)
Gratulálok a Hét Receptjéhez ! Alig várom azt az egy tő medvehagymát a kertben, terveim vannak vele.
cherryka: hát ha van a fagyasztóban medvehagyma, süsd meg :). Ha nincs, kénytelen vagy várni még egy-két hetet, de aztán tessék bespájzolni a medvehagymából, nekem ott figyel pár csomag a fagyóban, bármikor előkapható. Amúgy a pogácsa is fagyasztható, nagyobb adag sütése esetén mindenképpen érdemes is így frissen tartani.
nragnes: hát, igazán kár, mivel a hét receptjeként (amihez ezúton is gratula!) sokszor látom, és kívánom meg! :)
Húúú ez nagyon jó is recept!! :)
cherryka: szerinted van ebből egyetlen darab is itthon? :)
Mimimiii?! Hogy pogácsa is, meg medvehagyma is, sőt még juhtúró is? Mmm, ennyi finomságot egy helyen! Amíg nem indul be a medvehagyma-szezon, addig küldeném a címem, és jöhet fénypostával egy talicskányi ebből! Nagyon guszta! ;)
Én is imádom, magában is képes vagyok megenni :). De sztrapacskával, vagy körözöttként kimondottan isteni. És igen, medvehagymával is az :).
Én viszont imádom a juhtúrót, medvehagymával meg csillagos ötös! :)
Köszi a gyors választ.Figyelni fogok rá.
Persze, biztos, hogy finom, csak más jellegű. Ha sima túróval készíted, figyelj oda az állagára, a mennyiségek nem biztos, hogy ugyanezek lesznek, mivel a juhtúró krémesebb, mint a tehéntúró. És tehéntúró eseten bátrabban lehet sózni.
A túró egyébként azért jó a pogácsába, mert nagyon finom puha lesz tőle, nem szárad ki úgy.
Szia Ágnes!
Gondolom sima túróval is finom lehet? A juhtúró nem a kedvencem.