Sajtkrémes pogácsa

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a vajjal (margarinnal), a sóval, a pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd a tejföllel és a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőszekrényben pihentetjük 1-2 órán át.
2. Ezután meglisztezett gyúródeszkán késfok – kb. 2 milliméter – vastagságúra nyújtjuk, majd egy 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Vajjal (margarinnal) kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) megsütjük. Miután 6-7 perc alatt elkészül, nem szabad otthagyni; annál is inkább, mert fontos, hogy szép világos maradjon!
3. Amíg a kis korongok kihűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) a többi hozzávalóval jól kikeverjük. 2-2 „pogácsát” a krémmel vastagon összeragasztunk úgy, hogy a fényes (fehérjével lekent) oldaluk legyen kifelé. Egy kicsit összenyomjuk, hogy egy kis krém kijöjjön az oldalán, amit reszelt sajtban megforgatunk; de az is jó megoldás, ha ide is egy kis krémet kenünk, s eztán forgatjuk a sajtba.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.