Cukkinis lepény (cukkinis quiche)

Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet, sót, tojást összekeverjük és megdagasztjuk. Ezután kinyújtjuk, és egy 23 centi átmérőjű alacsony peremű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, nehogy sütés közben fölpúposodjon.
2. A szalonnát megpirítjuk. Ekkor rárakjuk a fölszeletelt cukkinit, és még 3 percig pároljuk. A tejszínt, a tojást, a sót és a fűszereket hozzáadjuk, és további 1 percig keverjük, hogy megfelelően összeálljon. A tésztára öntjük, elsimítjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (alsó-felső sütésnél 200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 50 percig sütjük.
4. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, így szebben lehet szeletelni. Nagy adag zöldsalátát is kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.