Medvehagymás-fűszeres kalács

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit géppel megdagasztjuk, majd 1 órát letakarva, meleg helyen kelesztjük.
2. Ezután három egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 35 cm-re.
3. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával, sóval behintjük és akár a piskótát szokás, szorosan feltekerjük.
4. A másik két rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg a kenés és sózás után.
5. A tésztarudakat hármas copffonással összefonjuk és a tepsire rakjuk.
6. Jól kikevert tojássárgával lekenjük és megszórjuk szezámaggal és még kb. 35-40 percig kelesztjük.
7. Előmelegített sütőben 165 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Medvehagymás-fűszeres kalács recepthez fűződő történet, jótanács
Pár napig eláll letakarva. Igazi különlegesség, húsvétkor sonkával is kitűnő.
Köszönöm,gyorsan elfogyott.
Csatlakozom! És medvehagyma van benne!!! szuper
Nagyon szép kalács!
Tetszik ez a különböző ízesítésű sós kalács. Beindította a fantáziámat.
Jól néz ki :)