Magyaros gombaleves májgombóccal

Elkészítés módja
1. Egy 2 literes fazékba olajat öntünk és a zöldségeket megtisztítás és darabolás után rátesszük a zsiradékra pirítani.
2. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük vízzel.
3. A petrezselymet is belevágjuk.
4. A gombóchoz a májat késsel lekaparjuk, hozzátesszük a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet, belereszeljük a vöröshagymát, a vajat és végül a zsemlemorzsával együtt összedolgozzuk, de legyen túl kemény.
5. 15 percet pihentetjük és ha felforrt a leves, vizes kézzel gombócokat formázunk a levesbe.
6. A húsleveskockát beledobjuk, keverjük és szép lassan készre főzzük.
Aki szereti erősen, az egy kevés chilipaprikát is vágjon bele.Magyaros gombaleves májgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
Remek hétköznapi ebéd bevezetője, ízletes és tápláló.
Nagyon jó klasszikus leves, imádom!!