Lecsós szelet

Elkészítés módja
1. A korábban (1-2 órával vagy előző nap) fűszersóval bedörzsölt hússzeleteket forró olajban megforgatjuk.
2. A hagymát olajon megfonnyasztjuk és a húsokat beletesszük.
3. Pirospaprikával, borssal megszórjuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy a szeleteket ellepje.
4. Félig megfőzzük, csipet só hozzáadásával a feldarabolt zöldpaprikát és az ugyancsak elvágott paradicsomot beletesszük.
5. Ezután készre főzzük.
6. Rizzsel vagy galuskával tálaljuk.
Lecsós szelet recepthez fűződő történet, jótanács
A hús előzetes fűszersóval történő pácolása nem feltétlenül szükséges, de ha ezt megtesszük, porhanyósabb lesz.
Lecsót krumplival? Én a lecsót leginkább kolbásszal, pirított szalonnával szeretem, van hogy csak sima friss ropogós héjú kenyérrel, vagy mint itt; husival rizseslecsót.
Nagyon gusztusos, mi karikára vágott sült krumplival szeretjük.
Így van Maya.
Jó laktató étel.
Gyakran készítem én is.
Télen a fagyasztóból elővett lecsóval,nyáron pedig a frissből.
Nagyon szeretjük.
Köszönöm. Ráadásul még "gazdaságos" is.
Nagyon finom menü!