Krumpliprósza

Krumpliprósza  recept
Hozzávalók
•  4 darab krumpli
•  8-10 evőkanál liszt
•  1 pohár joghurt
•  csipet só
•  1 fej vöröshagyma

Elkészítés módja

1. 1 fej vöröshagymát szalmasárgára párolunk.

2. A krumplikat a citromhéj reszelővel lereszeljük, majd a hozzávalókkal összekeverjük.

3. A kész masszát a kivajazott és kilisztezett tepsiben elegyengetjük és megsütjük.

Krumpliprósza recepthez fűződő történet, jótanács

Így készül a krumpliprósza Zala megyében. Sráckoromban otthon, akár egy zöldborsó leves után, másodikként ilyen volt ebédre. Az évek múlásával, mikor édesanyámmal egy alkalommal Zalában jártunk, mit ad Isten, prósza is volt az ebédhez. De meglepődtem, hogy nem csak a hagyományos tepsiben sült változata, hanem az alaprecept tuningolva volt egy kis száraz kolbásszal. No egy kis reszelt sajt sem rontja el. Ezt szerettem volna itt utánozni. Valószínű, hogy sikerült, mert egy idő után hiába kerestük, üres volt a tányér.
Jó étvágyat hozzá!

A leírásban szereplő Krumpliprósza recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (prósza) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Krumpliprósza recept - 14 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #8146 2013. 11. 17. 08:53 Válasz

    Kedves B-betti ! Ez mind igaz de ez nem változtat a helyzeten, hogy így is szeretem! A másik, mire talál az ember olyan tejet ami meg is alszik addigra elkészült joghurttal. Ugyanis nálunk gondolunk egyet mit együnk? Mit együnk, prószát !

  2. B-betti
    B-betti #8145 2013. 11. 16. 23:16 Válasz

    Jaaaj! Mégegy ember, aki ismeri a prószát! :)) (én nem vagyok zalai) Imádom! Csak annyi Dani, hogy régen nem joghurttal, hanem aludt tejjel készítették. :)

  3. dugódani
    dugódani #489 2013. 02. 22. 09:05 Válasz

    Ajánlom mindkét változatot, de szerintem csak találékonyság kérdése mi az ami együtt süthető a burgonyával.

  4. Szabina
    Szabina #479 2013. 02. 21. 21:53 Válasz

    Egy újabb remek recept. Dugódani szépen gyarapodnak a kedvenceim.)

  5. dugódani
    dugódani #466 2013. 02. 21. 18:17 Válasz

    Én nemigen szeretem reszelni a hagymát, valamiért én keserűnek érzem.

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #463 2013. 02. 21. 16:59 Válasz

    Hát igen,nem nagy a távolság.
    Sokat járunk Zalába is,mivel az idősebb lányunk,unokák azon a vidéken laknak.
    A hagymát én úgy reszelem bele,mert a félek,hogy megakad a férjem torkán.

  7. dugódani
    dugódani #445 2013. 02. 21. 15:51 Válasz

    Edit mama köszönöm a dícséretet, és a megerősítést hisz a két megyét nem sok választja el. Mondhatjuk szinte egybe is olvad.

  8. dugódani
    dugódani #443 2013. 02. 21. 15:48 Válasz

    annyira meggyőző volt, hogy már csak emlék .

  9. Vassné Edit
    Vassné Edit #435 2013. 02. 21. 15:31 Válasz

    Én is így készítem.
    Nagyon egyszerű,finom étel.
    Gratulálok:Edit.

  10. karperec
    karperec #424 2013. 02. 21. 15:11 Válasz

    finomság!!! főleg, a kolbászos, füstöltsajtos változat mozgatta meg a fantáziám! :)

  11. Ágica
    Ágica #418 2013. 02. 21. 14:11 Válasz

    Ebben biztos vagyok! :))

  12. dugódani
    dugódani #417 2013. 02. 21. 14:01 Válasz

    manócska !-- úgy igaz a bablevessel sincs haragban.
    Ágica ! --meglátja nem fog csalódni.

  13. manócska
    manócska #416 2013. 02. 21. 13:44 Válasz

    Jól hangzik, a mai bableves mellé pont jó lett volna.

  14. Ágica
    Ágica #414 2013. 02. 21. 13:40 Válasz

    Nekem elnyerte a tetszésemet!! Super, és ki is fogom próbálni!! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Krumpliprósza recept - 14 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #8146 2013. 11. 17. 08:53 Válasz

    Kedves B-betti ! Ez mind igaz de ez nem változtat a helyzeten, hogy így is szeretem! A másik, mire talál az ember olyan tejet ami meg is alszik addigra elkészült joghurttal. Ugyanis nálunk gondolunk egyet mit együnk? Mit együnk, prószát !

  2. B-betti
    B-betti #8145 2013. 11. 16. 23:16 Válasz

    Jaaaj! Mégegy ember, aki ismeri a prószát! :)) (én nem vagyok zalai) Imádom! Csak annyi Dani, hogy régen nem joghurttal, hanem aludt tejjel készítették. :)

  3. dugódani
    dugódani #489 2013. 02. 22. 09:05 Válasz

    Ajánlom mindkét változatot, de szerintem csak találékonyság kérdése mi az ami együtt süthető a burgonyával.

  4. Szabina
    Szabina #479 2013. 02. 21. 21:53 Válasz

    Egy újabb remek recept. Dugódani szépen gyarapodnak a kedvenceim.)

  5. dugódani
    dugódani #466 2013. 02. 21. 18:17 Válasz

    Én nemigen szeretem reszelni a hagymát, valamiért én keserűnek érzem.

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #463 2013. 02. 21. 16:59 Válasz

    Hát igen,nem nagy a távolság.
    Sokat járunk Zalába is,mivel az idősebb lányunk,unokák azon a vidéken laknak.
    A hagymát én úgy reszelem bele,mert a félek,hogy megakad a férjem torkán.

  7. dugódani
    dugódani #445 2013. 02. 21. 15:51 Válasz

    Edit mama köszönöm a dícséretet, és a megerősítést hisz a két megyét nem sok választja el. Mondhatjuk szinte egybe is olvad.

  8. dugódani
    dugódani #443 2013. 02. 21. 15:48 Válasz

    annyira meggyőző volt, hogy már csak emlék .

  9. Vassné Edit
    Vassné Edit #435 2013. 02. 21. 15:31 Válasz

    Én is így készítem.
    Nagyon egyszerű,finom étel.
    Gratulálok:Edit.

  10. karperec
    karperec #424 2013. 02. 21. 15:11 Válasz

    finomság!!! főleg, a kolbászos, füstöltsajtos változat mozgatta meg a fantáziám! :)

  11. Ágica
    Ágica #418 2013. 02. 21. 14:11 Válasz

    Ebben biztos vagyok! :))

  12. dugódani
    dugódani #417 2013. 02. 21. 14:01 Válasz

    manócska !-- úgy igaz a bablevessel sincs haragban.
    Ágica ! --meglátja nem fog csalódni.

  13. manócska
    manócska #416 2013. 02. 21. 13:44 Válasz

    Jól hangzik, a mai bableves mellé pont jó lett volna.

  14. Ágica
    Ágica #414 2013. 02. 21. 13:40 Válasz

    Nekem elnyerte a tetszésemet!! Super, és ki is fogom próbálni!! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.