Bazsalikomos rizottó
Elkészítés módja
1. A forró vajon az apróra vágott fehér hagymát megfuttatjuk, majd rászórjuk a rizst, összekeverjük, felöntjük egyszeres mennyiségű forró húslevessel és többször megkeverve, közepes tűzön főzzük. Ha felvette a levet, többször kevés húslevest öntsünk hozzá. Akkor a jó, ha kicsit roppanós a rizs közepe.
2. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, sóval, borssal, az aprított bazsalikommal, 4 deka reszelt parmezánnal ízesítjük, összekeverjük.
3. Tálaláskor forrón tányérokba szedjük, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk a maradék parmezánnal. Ízlés szerint, friss bazsalikommal díszíthetjük.
Nagyon szeretem a rizottót,hasonlót én is főztem,de jó ötlet,hogy a bordó levelű bazsalikomot erre is tehetem.Eddig csak dísznövényként virított nálam.Köszönöm.