Káposztaleves

Elkészítés módja
1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a vöröshagymát, burgonyát kockára, a fokhagymát pedig apróra szeleteljük.
2. Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet és a fokhagymát.
3. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük (só, bors, majoránna, kömény).
4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
5. Ezek után tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze a levest.
6. Olajon a liszttel készítsünk hígabb zsemleszínű rántást, pirospaprikával szórjuk meg, vízzel engedjük fel és öntsük a levesbe.
7. Végül az egészet forraljuk össze és tálaljuk tejföllel.
Jól néz ki:)
Köszi!Arra gondoltam,de én még ilyet nem főztem,csak kelből.
Fehér káposztából készült Zsuzsa.
Milyen káposztából készítetted?