Káposztaleves

Káposztaleves recept
Hozzávalók
•  1 kis fej káposzta
•  0.5 kg burgonya
•  1 db sárgarépa
•  0.5 liter paradicsomlé vagy 1 kis doboz paradicsomkonzerv
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 db vöröshagyma
•  2 pár virsli
• 
•  bors
•  1 teáskanál majoránna
•  1/2 teáskanál köménymag
•  2-3 evőkanál olívaolaj
A rántáshoz:
•  olaj
•  liszt
•  pirospaprika

Elkészítés módja

1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a vöröshagymát, burgonyát kockára, a fokhagymát pedig apróra szeleteljük.

2. Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet és a fokhagymát.

3. Tegyük rá a káposztát, majd a burgonyát és fűszerezzük (só, bors, majoránna, kömény).

4. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

5. Ezek után tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze a levest.

6. Olajon a liszttel készítsünk hígabb zsemleszínű rántást, pirospaprikával szórjuk meg, vízzel engedjük fel és öntsük a levesbe.

7. Végül az egészet forraljuk össze és tálaljuk tejföllel.

A leírásban szereplő Káposztaleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, káposztaleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Káposztaleves recept - 4 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6296 2013. 06. 16. 22:45 Válasz

    Jól néz ki:)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6276 2013. 06. 16. 17:10 Válasz

    Köszi!Arra gondoltam,de én még ilyet nem főztem,csak kelből.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #6263 2013. 06. 16. 09:49 Válasz

    Fehér káposztából készült Zsuzsa.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6252 2013. 06. 16. 08:21 Válasz

    Milyen káposztából készítetted?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Káposztaleves recept - 4 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #6296 2013. 06. 16. 22:45 Válasz

    Jól néz ki:)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6276 2013. 06. 16. 17:10 Válasz

    Köszi!Arra gondoltam,de én még ilyet nem főztem,csak kelből.

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #6263 2013. 06. 16. 09:49 Válasz

    Fehér káposztából készült Zsuzsa.

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #6252 2013. 06. 16. 08:21 Válasz

    Milyen káposztából készítetted?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.