Rosztyókaleves

Elkészítés módja
1. A meghámozott burgonyát 2x2 centis kockákra daraboljuk, majd bő vízben sóval, köménymaggal, babérlevéllel ízesítve félpuhára főzzük. Ekkor az elkevert tojásokat vékony sugárban belecsorgatjuk, hozzáadjuk a karikákra szeletelt gyulai füstölt kolbászt és készre főzzük.
2. Mielőtt lehúzzuk a tűzről a lisztből, tejfölből, kevés hideg vízzel készített habarással besűrítjük és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, kevés ecettel utóízesítjük.
Rosztyókaleves recepthez fűződő történet, jótanács
Köménymagos krumplileves tojással és kolbásszal, ahogy a békés megyeiek szeretik. Készítése során tehetünk bele pirospaprikát, tálaláskor erős paprikát.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.