Vörösboros aszaltszilva-leves müzlivel

Elkészítés módja
1. A fahéjat és a szegfűszeget a vízbe szórjuk, a forrástól számított 4-5 percig főzzük. Az aszalt szilvát negyedekbe vágjuk, a fűszeres vízbe rakjuk. A cukorral megédesítjük, megsózzuk, a citromlével ízesítjük (ezzel kész is a leves alapja, amit már csak akkor kell főzni tovább, ha az aszalt szilva kemény volt).
2. A bort a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró léből belemerünk (ez azért kell, mert különben a forró leves a hideg habarást összekapja). Egyszerre a leveshez öntjük, 2-3 percig kis lángon forraljuk.
3. Melegen vagy hidegen egyaránt kínálhatjuk. A levesbetétnek szánt müzlit külön tálkában adjuk asztalra, amiből mindenki a kedve szerint szór a levese tetejére, de tálalhatjuk tejszínhabbal is.
Vörösboros aszaltszilva-leves müzlivel recepthez fűződő történet, jótanács
Még ünnepibb a tálalás, ha a leves tetejét habcsókkal, és 1-1 levélke citromfűvel díszítjük. Az ünnepi vacsora előtti nap megfőzhetjük, így csak tálalni, esetleg melegíteni kell. Számítsunk azonban arra, hogy ez idő alatt a szilva sok levet magába szív, megdagad.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.