Csirkeaprólék-leves sok zöldséggel

Elkészítés módja
1. A csirkeaprólékot földaraboljuk: a szárnyat a forgónál kettévágjuk, a nyakat, a farhátat és a lábat egy nagy csapókéssel vagy bárddal 2-2,5 centis darabokra vágjuk, a májat ugyancsak 2-3 darabra vágjuk, a zúza és a szív maradhatnak egyben.
2. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk, és az aprólékkal együtt egy fazékba rakjuk. Az olajat ráöntjük, és közepes lángon 10-15 percig pirítjuk, közben többször megkeverjük. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyi ujjnyira ellepi, ez kb. 1 liter, 1 kiskanálnyi sót szórunk rá 1 mokkáskanál őrölt borssal és a majoránnával egyetemben, és fölforraljuk. Ekkor kis rést hagyva lefödjük, és kis lángon 45 perc-1 óra alatt majdnem teljesen puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük.
3. A lisztet kb. 2 deci vízben simára keverjük, a belsőséghez öntjük, és belerakjuk a fagyasztott zöldségkeveréket is. Többször belekeverve fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk, utánasózzuk, borsozzuk, a cukorral és a fölaprított petrezselyemmel ízesítjük, a gombát levével együtt hozzáöntjük. Kis rést hagyva lefödjük, és így főzzük 10-15 percig, amíg minden megpuhul benne.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.