Kanász pecsenye

Elkészítés módja
1. A májat vékony csíkokra szeleteljük.
2. A combot felszeljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
3. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a comb mindkét oldalát átsütjük, majd félretesszük.
4. A vöröshagymát apróra vágjuk.
5. A hús sütéséből maradt olajból elveszünk 2 evőkanálnyit és a hagymát megdinszteljük, rátesszük a májat, 1,5 dl forró vizet öntünk rá, borsozzuk, majoránnával meghintjük, a vékonyra szelt paprikát, paradicsomot is beletesszük, fokhagymát reszelünk rá és fedő alatt majdnem készre sütjük, vízzel pótoljuk az elpárolgott levet.
6. Hozzáadjuk a félretett, sült hússzeleteket és készre sütjük.
7. Meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel a levet pótoljuk.
8. A vajat a liszttel összegyúrjuk és csipetkét csipkedünk a kanászpecsenyébe. Elkeverjük, ezzel sűrítjük be, bazsalikommal ízesítjük. Összeforraljuk, és kész is.
Jó étvágyat!Kanász pecsenye recepthez fűződő történet, jótanács
Tarhonyával tálaltam, de nagyon illik hozzá a burgonya, rizs és a dödölle is. Házi almapaprika savanyúsággal tálaltam.
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást.
Készítsétek el,megéri!
Anno,disznóvágások után szoktuk ezt a menüt a friss házi májból,több féle sertés javából készíteni.
Várom a véleményetek az ételről.
Szép estét kívánok:Edit.
Vettem egy darab májat,csak azért,hogy ezt elkészítsem,mert kiváncsivá tesz milyen az íze ennek az ételnek.
Ez nagyon ott van! Fogok rá időt szánni, hogy elkészítsem. Gusztusos!
Tetszik a recept:) Köszönöm.
Nagyon finom íze van.
Szeretettel ajánlom.
Nagyon jó kis étel!
Nagyon klassz recept Gratulálok
Nagyon szívesen.
Jól hangzik!!Köszönöm a receptet...