Ráchalom
Elkészítés módja
1. A burgonyát kefével alaposan ledörzsöljük, majd héjában, sózott vízben megfőzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd karikákra szeljük.
2. A húst négy szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit, inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben, a megforrósított olajon oldalanként 2-3 perc alatt hirtelen megsütjük.
3. Egy közepes méretű tűzálló tálat vajjal kikenünk, a fele burgonyát beleterítjük, kissé megsózzuk. Az ecetes paprikát — miután a magházat kiszedtük — karikákra vágjuk, ahogyan a paradicsomot meg a hagymát is, és soronként a burgonyára rétegezzük. Aki szereti, rétegezhet bele néhány karika csípős paprikát is. Erre kerülnek az elősütött hússzeletek, majd a maradék burgonyával az egészet befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C ) kb. 30 percig sütjük.
4. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját a hús sütéséhez használt serpenyőben kiolvasztjuk, majd zsírjával együtt a rakottasra öntjük. A tejföllel megkenjük, túrót morzsolunk rá. A sajttal megszórjuk, majd 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, ezalatt szép színt kap. Négy részre vágva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.