Kalocsai gombaleves
Elkészítés módja
1. Először a levesbetétet, vagyis a szárnyasgombócot készítjük el. Ehhez a csirkehúst a tejben áztatott, majd kifacsart zsemlével ledaráljuk. A tojást hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
2. A masszából nedves kézzel 8 gombócot formálunk, és a gyöngyözve fővő húslevesben megfőzzük, félrehúzzuk.
3. Az olajon a finomra aprított hagymát kis lángon 6-8 percig pároljuk - ha hagymakrémet használunk, azt elég fél percig pirítani-, majd rádobjuk a felszeletelt gombát meg a zöldséget. Nagyobb lángon néhány percig kevergetve együtt pirítjuk.
4. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A liszttel meghintjük, kissé lepirítjuk, majd a pirospaprikát is rászórjuk. A levest hozzáadjuk a benne főtt gombócokkal együtt, fölforraljuk. A tejszínt egy kevés forró lével simára keverjük, így öntjük a többi leveshez, amit az Erős Pistával ízesítünk. Tálaláskor két-két gombócot és egy-egy főtt fürjtojást rakunk minden tányérba, így merjük rá a levest.
Nagyon jó kis recept
Előbb-utóbb sort kerítek rá Köszönöm a receptet
Jó sima tyúktojással is, bár a fürjjel az igazi. :) Köszönjük szépen.
Nagyon nyerő számomra ez a leves.
Fürj tojás nincs,biztosan jó lesz a házi tyúktojás is.
Köszönöm a receptet.
Köszönjük szépen az elismerést Szabina. Reméljük beszámol a kísérlet eredményéről majd. :)
Ez nagyon jól néz ki! Nagyon szeretem a gombát a gombócok nagyon ötletesek. Én is készülök egy kis kísérletezésre a gombócokkal holnap.