Babos sertés csorba

Elkészítés módja
1. A sertéskarajt megmossuk, leszárítjuk és 2x2 centis kockákra daraboljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A meghámozott sárgarépát, fehérrépát kicsi hasábokra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 centisre daraboljuk és megmossuk. A lisztből, tejföllel, kevés vízzel habarást készítünk.
2. A forró olajon az előkészített hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karajkockákat és fehéredésig sütjük. Ekkor félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük és félpuhára pároljuk.
3. Most hozzáadjuk a zöldséghasábokat, a zöldbabot, annyi vizet öntünk hozzá, hogy bő háromujjnyival ellepje és ha, újból felforrt sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel utánízesítjük. Lassú tűzön készre főzzük.
4. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a tejfölös habarással sűrítjük és ízlés szerint, tárkonyecettel pikánsra ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Kedves Zsuzsa. Folyamatosan töltjük fel a receptjeinket amik között van olyan is, ahol alapanyagként szerepel a tárkonyecet.
Nagyon köszönöm a receptet,mivel tárkonyecetet készítettem kb 2 hete,legalább tudom mire felhasználni.Sok a tárkony a kertben,estleg ha lenne még hasonló receptjük,szívesen venném.Köszönettel.