Húsmuffin lilahagyma-chutneyval és karfiolpürével

Elkészítés módja
1. A darált húst ételízesítővel, kevés sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal és egy kávéskanál pirospaprikával ízesítem. Hozzáadok egy fél fej felaprított lilahagymát.
2. A karfiolt rózsáira szedem, enyhén sós vízben puhára főzöm (kb. 4-5 perc).
3. Egy muffin-sütőformát kibélelek szeletelt baconnal úgy, hogy a szalonna túllógjon a mélyedéseken. Mindegyik formába 1 púpos evőkanálnyi húsmasszát nyomkodok. Az összes tetejére egy pici karfiolrózsát, majd reszelt füstölt sajtot teszek, aztán ismét egy fél evőkanálnyi hússal fedem be. Végül betakarom a hús-muffinokat a bacon lelógó végeivel. 180 fokon kb. 1 órát sütöm.
4. A karfiolrózsákat leszűröm, sózom borsozom, és burgonyatörővel összenyomkodom őket, majd egy lábosban a maradék reszelt sajttal összemelegítem ( a sajt megolvad benne és összetartja a pürét).
5. Két fej lilahagymát feldarabolok úgy, hogy a hagyma a szálaira essen szét. Egy lábosba szórom, öntök alá kevés vizet, sózom, egy fél evőkanál cukorral és balzsamecettel ízesítem és 15 perc alatt üvegesre párolom (ha kell pótlom a folyadékot).
Húsmuffin lilahagyma-chutneyval és karfiolpürével recepthez fűződő történet, jótanács
Egy receptversenyen első helyezést értem el vele :)
Ez eszméletlen finom. A családunk nagy kedvence!
Nagyon szépen köszönöm :)
Én is láttam a receptedet,és gratulálok hozzá!
Nagyon köszönöm :) a családban nagy siker aratott
Gratulálok az első helyezésedhez. Nagyon gusztusos és biztos finom is.:-)
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.