Gesztenyetorta-szív
Elkészítés módja
1. A 40 dkg gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal.
2. A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk.
3. A 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a krémmel.
4. A piskótát 3 lapra vágjuk.
5. A lekvárt felforrósítjuk és megkenjük vele a tortalapokat.
6. Az alsó lapra rákenjük a gesztenyekrém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a 3. piskótalap.
7. A tortát bevonhatjuk ízlés szerint, akár csokival, tejszínnel.
Köszönöm manócska,kedves vagy:))
Nagyon szép lett ez a tortád is.
Köszönöm dugódani! :) Ez tényleg finom a recept alapján, anyukám kedvence! :) Na és mi is szeretjük :)
Ágikám nagyon kellemes szép tortát készítettél
Gratulálok Marcsi
" egyesével nyomkodom oda őket". Sziszifuszi munka de mint a kép mutatja érdemes volt mert igazán szépre sikeredett. Így is a számban érzem a rumaroma kellemes ízét.
Köszönöm :) Bizony sok-sok apró csillagocska :) egyesével nyomkodom oda őket :))
Nagyon kedves torta, és a sok apró csillagocska még vidámabbá teszi! A gesztenye pedig mindenkor jöhet! :)
Nagyon szép! Imádom a gesztenyét.
Gyönyörű,mint a többi!